Idrettsavdelinga

Ansvar for forvaltninga av overskotet frå Norsk Tipping AS til idrettsføremål i tillegg til ansvar for idrettsanlegg, idrettspolitiske spørsmål, internasjonalt idrettsarbeid og antidoping.

Hovudretningslinjene for bruk av overskotet til idrettsføremål er at midlane i fyrste rekkje skal brukast til utbygging av idrettsanlegg. Det skal ytast midlar til Noregs Idrettsforbund og Olympiske Komités (NIF) administrasjon og viktige arbeidsoppgåver, samt til idrettsoppgåver og formål departementet finn kvalifisert til tilskot.

Fleire forvaltningsoppgåver knytte til spelemidlar til anlegg for idrett og fysisk aktivitet er delegert til kommunar og fylkeskommunar. På aktivitetssida er Noregs Idrettsforbund og Olympiske Komité den største tilskotsmottakaren.

Ekspedisjonssjef Marit Wiig

E-post:
Telefon: 22 24 80 50
Faks: 22 24 95 52

Seksjon ID 1

Hovedarbeidsområder: Fordeling av spillemidler. Forhåndsgodkjenning av planer for idrettsanlegg. Informasjon om bygging, drift og vedlikehold av anlegg.

Seksjon ID 2

Hovedarbeidsområder: Generelle idrettspolitiske spørsmål. Tilskudd til aktivitet/NIF. Tilskudd til lokale lag og foreninger. Tilskudd til grupper med spesielle behov. Internasjonalt idrettsarbeid. Antidoping.

Seksjon ID 3

Hovedansvarsområder: Fellessaker, høringer, økonomiske saker, friluftsliv, forskning og utvikling.

Kontaktinformasjon

Idrettsavdelinga

Telefon: 22 24 80 64
Faks: 22 24 95 52

Kontaktinformasjon

Idrettsavdelinga

Telefon: 22 24 80 64
Faks: 22 24 95 52