Kyrkje

Målet for kyrkjepolitikken er å leggje til rette organisatoriske og økonomiske rammevilkår for Den norske kyrkja slik at ho kan leve og verke som ei vedkjennande, misjonerande, tenande og open folkekyrkje.

Erkebispegården i Trondheim

Fornyings-, administrasjons- og kyrkjedepartementet har etatsansvar for presteskapet, biskopane, bispedømmeråda, Kyrkjerådet, Restaureringsverksemda ved Nidaros Domkyrkje, Det praktisk-teologiske seminar og Opplysningsvesenets fond. Departementet har òg ansvar for utanlandske krigsgraver i Noreg og norske krigsgraver i utlandet.

Departementet forvaltar eit omfattande kyrkjeleg lov- og regelverk, medrekna kyrkjelova, gravferdslova, lov om Opplysningsvesenets fond og heilagdagslova.

Illustrasjon for statsbudsjettet

Over 30 millioner mer til Den norske kirke

Regjeringene øker satsingen på trosopplæring i Den Norske Kirke med 20 millioner. I tillegg skal 5 millioner kroner brukes på pilegrimssatsing, og arbeidet med å bedre rekrutteringen til presteyrket styrkes med 2 millioner.

Foto: WCC:Peter Williams

Kultur- og kirkeminister Trond Giske gratulerer Olav Fykse Tveit

- Jeg vil gratulere Olav Fykse Tveit med vervet som ny generalsekretær i Kirkenes verdensråd. Fykse Tveit har nå fått en stor og krevende stilling med å profilere organisasjonen videre og samle kirkene til felles innsats for den jorden vi deler, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

Pilegrimslogo

Kyrkjeministeren sitt foredrag om pilegrimsatsing

Kultur- og kyrkjeminister Trond Giske heldt måndag foredrag om strategi med sikte på å styrkje satsinga på pilegrimsvandringa i Noreg. Kyrkjeministeren heldt foredraget på ein pilegrimskonferanse i Trondheim måndag 3. august. Statsråden sin tale er tilgjengeleg.

Biskop i Stavanger Erling Johan Pettersen og kultur- og kyrkjeminister Trond Giske

Erling Johan Pettersen ny biskop i Stavanger

Sokneprest Erling Johan Pettersen vart i statsråd i dag utnemnd til biskop i Stavanger bispedømme.

Krigsgraver / Foto: iStockphoto.com

Falstadsenteret får forskingsoppdraget ”Krigsgraver søker namn”

Kultur- og kyrkjedepartementet har gitt Falstadsenteret oppdraget med å skaffe kunnskap om identiteten til om lag 10 000 ukjende sovjetiske falne som vart gravlagde i Noreg under siste verdskrigen.

Restaurering av kirketak ©iStockPhoto.com/luxxtec

Rundskriv V-6/B 2009 Tilskudd til istandsetting av kirkebygg - utvidet investeringsramme under rentekompensasjonsordningen for kirkebygg m.m.

Rentekompensasjonsordningen er iverksatt for å stimulere til istandsetting av kirker. Kulturhistorisk verdifulle kirker skal ha prioritet under ordningen. Det er av den utvidede investeringsrammen ikke satt av midler til nybygg eller påbygg.

Biskop og preses Olav Skjevesland og kultur- og kirkeminister Trond Giske. Foto: Kultur- og kirkedepartementet

Styrking av presesfunksjonen i Bispemøtet

Regjeringen går inn for å styrke presesfunksjonen i Bispemøtet.

Illustrasjon "Tiltakspakken"

400 millioner kroner mer til vedlikehold av kirkene

I regjeringens tiltakspakke for sysselsetting økes rammen for ordningen med rentekompensasjon til istandsetting av kirkebygg med ytterligere 400 millioner kroner. I statsbudsjettet for 2009 ble rammen økt med 800 millioner kroner. Dette gir en økning for 2009 på 1,2 milliarder kroner.

Kultur- og kirkeminister Trond Giske presenterer St.meld. nr. 17  om Staten og Den norske kirke, foto: Kultur- og kirkedepartementet

Stortingsmelding om staten og Den norske kirke lagt fram

Kultur- og kirkeminister Trond Giske presenterte i dag stortingsmelding nr 17 (2007-2008) om staten og Den norske kirke. (11. april 2008)

Olav- og Sunnivastipend

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet utlyser Olavstipend 2010. Stipendet er opprettet for å øke kunnskapen om kirkens rolle i samfunnet og for å styrke kirkens kompetanse til å løse dens oppgaver.

Kontaktinformasjon

Kirkeavdelingen

Telefon: 22 24 79 01
Faks: 22 24 95 53

Adresse:

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet
Postboks 8004 Dep.
0030 Oslo
Besøksadresse:
Akersgt. 59

www.kirkevalget.no

Kontaktinformasjon

Kirkeavdelingen

Telefon: 22 24 79 01
Faks: 22 24 95 53

Adresse:

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet
Postboks 8004 Dep.
0030 Oslo
Besøksadresse:
Akersgt. 59