Marknadstilgjenge for norsk sjømat

Norsk fiskeri- og havbruksnæring leverer i dag sjømat til forbrukarar i over 150 land verda rundt. Dette er sunn mat produsert i eit reint havmiljø.

Eksport av norsk sjømat

Næringa er ei av Noreg sine fremste eksportnæringar, og betyr mykje for busetjing og aktivitet langs den lange kysten vår. Den gir arbeidsplassar i fisket, oppdrett og fiskeindustri, og skaper omfattande ringverknader for næringsliv og for forsking og utvikling.

Noreg produserer om lag 3 millionar tonn fisk årleg. Av produksjonen går 90 prosent til eksport. Derfor er marknadstilgjenge for norsk fisk ei sentral utfordring for norsk fiskeri- og havbrukspolitikk. Målet til Fiskeri- og kystdepartementet er å leggje til rette for auka verdi av produkt basert på marint råstoff.


 

Dei siste dokumenta om marknadstilgjenge for norsk sjømat

Statsbudsjettet 2011

Regjeringa vidarefører garantiavtalar eitt år til

Regjeringa foreslår å vidareføre garantiavtalane som Innovasjon Noreg gjorde i 2009 med Norges Råfisklag og Norges Sildesalgslag i eitt år til, slik at avtalane tek slutt seinast 31. desember 2011. - Avtalane har vore eit viktig bidrag til å halde fisket i gang, seier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Sjømat på Matstreif 2010

- Matstreif har vokst til å bli en viktig matbegivenhet i Oslo og jeg er svært glad for at sjømatsiden er så godt representert på Matstreif i år, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under åpningen av matfestivalen Matstreif på Rådhusplassen i Oslo torsdag.

Matstreif 2010

Fiskeri- og kystministerens åpningstale på Matstreif 2010 Rådhusplassen 30. september 2010

Matsatsing under SKI-VM 2011

Fiskeri- og kystministerens tale på pressekonferanse om matsatsing under Ski-VM 2011 VM-huset, 30.september 2010

Ski-VM 2011

Profilerer norsk mat under SKI-VM 2011

Publikum og gjester til Ski-VM 2011 kan glede seg til å bli sultne. De får servert spesialutviklet VM-mat basert på norsk matkultur. Både i kiosker, gjestetelt og VM-sertifiserte restauranter i Oslo sentrum, blir det mulig å spise norsk tradisjonsmat.

Norsk sjømatnæring sin rolle i en fornyet og forbedret velferdsstat

-Et av regjeringas hovedmål er å fornye og forbedre velferdsstaten. Målet krever at vi har et konkurransedyktig næringsliv. Vi må skape for å kunne dele. Regjeringas visjon Norge - verdens fremste sjømatnasjon henger nært sammen med dette, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen på Egersundskonferansen 2010.

Foto: EFF

Ønsker økt bevissthet rundt sjømatnæringa blant nordmenn

-I utlandet er den norske sjømatnæringa en suksesshistorie, men hvorfor er ikke flere nordmenn mer klar over Norges stilling som en vellykket sjømatnasjon? Jeg tror at vi må øke bevisstheten rundt sjømatnæringa i hele landet, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen på åpent møte i Sandnes om bærekraftig oppdrett og samarbeid for arbeid i sjømatnæringa.

Foto: Eksportutvalget for fisk

Årets beste klippfisk

- Klippfisk av beste kvalitet gir betre pris og fornøgde og lojale kundar. Det er derfor viktig å premiere kvalitet knytt til ei unik råvare som klippfisk. Den produsenten som i år oppfylte dei strenge krava frå fagjuryen, og dermed kan smykke seg med tittelen Årets beste klippfisk 2010, er Brødrene Aarseth A/S frå Ellingsøya, sa fiskeri- og kystministeren i Kristiansund i dag.

Fisk for framtida – strategier for en bærekraftig norsk sjømatproduksjon

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg- Hansens innlegg under Fiskbranchens Riksförbunds årsstämma 2010 i Smögen i Sverige 7. mai i år.

Rekruttering til fiskeri- og havbruksnæringa

Statssekretær Vidar Ulriksen heldt innlegget under årsmøtet til opplæringskontoret i Sogn- og Fjordane den 6. april 2010.

Fleire dokument om temaet

Kontaktinformasjon

Avdeling for havbruk, sjømat og marknad

Telefon: 22 24 64 61/63
Faks: 22 24 95 85
Fiskeri- og kystdepartementet

frihandelsavtalar

norsk eksport av sjømat

Kontaktinformasjon

Avdeling for havbruk, sjømat og marknad

Telefon: 22 24 64 61/63
Faks: 22 24 95 85