Skatteøkonomisk avdeling (SØ)

Avdelinga vert leia av konstituert ekspedisjonssjef Hans Henrik Scheel.

Skatteøkonomisk avdeling har ansvar for strukturpolitiske spørsmål knytt til den økonomiske politikken og dei årlege skatte- og avgiftsopplegga. Vidare har avdelinga  ansvaret for analysar av skattar og overføringar på statsbudsjettet, av inntektsfordelinga, og av samspelet mellom trygdesystemet og skattesystemet. Skatteøkonomisk avdeling har dessutan ansvar for næringsøkonomiske spørsmål, petroleumsskattesystemet og departementet sitt arbeid med saker som gjeld kontinentalsokkelen.

Seksjon for skatt (SFS)

Seksjonsleiar: Avd.dir. Siren Solhaug

Oppgåver:
Seksjon for skatt har ansvaret for analysar av skatteøkonomiske problemstillingar og av dei årlege skatte- og avgiftsopplegga. Seksjonen greier ut om og vurderer forslag til endringar i skattereglane og bereknar provenyverknader. Analyse av inntektsfordelinga av dei skattemessige sidene ved trygder, pensjonar og stønadar.

Seksjon for avgift og toll (SAT)

Seksjonsleiar: Avd.dir. Frode Finsås

Oppgåver:
Økonomisk utgreiings- og berekningsarbeid i forhold til toll, meirverdiavgifta og særavgiftene. Årlige avgiftsopplegg. Internasjonalt samarbeid bl.a. på miljøavgiftsområdet.

Seksjon for nærings- og petroleumsøkonomi (SNP)

Seksjonsleiar: Avd.dir. Ingrid D. Rasmussen

Oppgåver:
Koordinering av departementet sitt arbeid med struktur- og næringsøkonomiske spørsmål. Analysearbeid knytt til tiltak for ei meir effektiv ressursallokering og knytt til dei økonomiske sidene ved petroleumssektoren. Ansvar for skattlegging av naturressurser herunder petroleums- og kraftverkssektoren.

Utredningsseksjonen (URS)

Seksjonsleiar: Avd.dir. Erik Storm

Oppgåver:
Utredningsseksjonen har eit overordna ansvar for utgreiingsarbeid og å utvikle bereknings- og analysemetodar på avdelinga sitt saksfelt. Seksjonen skal følgje med i den internasjonale skatteforskninga og gje innspel til prioriteringar i den nasjonale forskninga gjennom bl.a. Skatteforskningsprogrammet i Noregs forskingsråd og Finansdepartementets kontrakter med Statistisk sentralbyrå.

Kontaktinformasjon

Skatteøkonomisk avdeling

Telefon: 22 24 45 09
Faks: 22 24 27 07

Adresse:

Finansdepartementet
Skatteøkonomisk avdeling
Postboks 8008 Dep
0030 Oslo

Finansdepartementet

Kontaktinformasjon

Skatteøkonomisk avdeling

Telefon: 22 24 45 09
Faks: 22 24 27 07

Adresse:

Finansdepartementet
Skatteøkonomisk avdeling
Postboks 8008 Dep
0030 Oslo