Starte bedrift/entreprenørskap

Entreprenørskap er viktig for å utnytte ressursane til folk, for å skape attraktive arbeidsplassar der folk bur, og for å auke verdiskapinga.

Kommunal- og regionaldepartementet ynskjer å leggje til rette for at folk skal kunne realisere ideane sine og etablere ny verksemd. Dette er særleg viktig i område med einsidig næringsmiljø for å sikre ein meir variert arbeidsmarknad og for å utvikle gode og dynamiske næringsmiljø.

Departementet har fire sentrale innsatsområde innan entreprenørskap:

• Kultur for entreprenørskap
• Rettleiing og auka kompetanse
• Finansieringsordningar for bedrifter i tidleg fase
• Infrastruktur, tilrettelegging og nettverksarbeid

Unge og kvinner
Regjeringa legg særleg vekt på at det blir lagt til rette for at unge og kvinner får høve til å skape sin eigen arbeidsplass. Regjeringa ynskjer at ungdom som vil det, skal ha reelle moglegheiter til å arbeide og busetje seg utanfor tettstader eller større byområde. Kvinner og unge utgjer ein viktig ressurs som kan medverke til verdiskaping og utvikling av attraktive lokalsamfunn. Regjeringa lanserte i 2008 Handlingsplan for meir entreprenørskap blant kvinner med ei rekkje konkrete tiltak for å styrke entreprenørskap blant kvinner.  I 2009 vart det lansert ein handlingsplan for entreprenørskap i utdanninga.

Gjennomføring
Dei konkrete tiltaka blir i hovudsak gjennomført av lokale, regionale og nasjonale aktørar. Mykje av arbeidet  blir finansiert med midlane som er kanalisert via fylkeskommunane.


Aktuelle tiltak: