Underliggjande etatar

Logo Havforskningsinstituttet

Havforskingsinstituttet

Havforskingsinstituttet er rådgivar for Fiskeri- og kystdepartementet og har sentrale oppgåver knytt til å undersøkje og overvake fiskebestandar og sjøpattedyr, hav- og kystmiljø og dessutan arbeidet med havbruk og havbeite. Instituttet har hovudverksemda si i Bergen.

Nettsida til Havforskingsinstituttet

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforsking

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforsking (NIFES) i Bergen er rådgivar for fiskeristyresmaktene, Mattilsynet og næringa i ernærings- og mattrygghetsspørsmål og driv forsking knytt til desse områda.

Nettsida til Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforsking

Logo Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet med hovudkontor i Bergen, er rådgivande og utøvande organ for Fiskeri- og kystdepartementet innan fiskeri- og havbruksforvaltinga. Hovudoppgåvene er knytte til regulering, rettleiing, tilsyn, ressurskontroll og kvalitetskontroll.

Nettsida til Fiskeridirektoratet

Logo Kystverket

Kystverket

Kystverket er rådgjevande og utøvande organ for Fiskeri- og kystdepartementet i forvaltninga av hamner og farvatn. Kystverket har hovudkontor i Ålesund, men beredskapsavdelinga ligg i Horten. Kystverket er organisert i fem regionar med regionkontor i Arendal, Haugesund, Ålesund, Kabelvåg og Honningsvåg.

Nettsida til Kystverket

Fiskeri- og kystdepartementet