Pressemelding , 27.05.2010

Enighet i det statlige lønnsoppgjøret

Det ble torsdag formiddag enighet i meklingen i det statlige lønnsoppgjøret. Oppgjøret har en ramme på om lag 3,3 prosent. - Oppgjøret innebærer et steg i riktig retning for likelønn, det har en god lavlønnsprofil og er et oppgjør innenfor en forsvarlig ramme, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

- For staten har det vært viktig å få til en utjevning av menn og kvinners lønn og en god lavlønnsprofil innenfor forsvarlige rammer.  I en mekling må partene gi og ta for å komme i mål. Alle parter har strukket seg langt, og jeg er glad for at vi kom i mål med et anbefalt resultat, sier Aasrud.

Oppgjøret har en innretning på alle lønnselementene i hovedtariffavtalen; generelle tillegg, sentrale justeringer og lokale forhandlinger, som i sum gir en solid likelønnsprofil i det statlige lønnsoppgjøret. Det betyr at kvinnegruppene får om lag 200 millioner mer enn de tradisjonelt ville ha mottatt.

- Offentlig sektor må også ta inn over seg den uroen som preger verdensøkonomien. Industrien kom i mål med en moderat ramme. Det har vært avgjørende for oss å få på plass et likelønnsoppgjør i staten som tar hensyn til industriens lønnsutvikling og hva norsk økonomi kan tåle. Det har vi fått til og det har vært viktig for oss, sier Rigmor Aasrud.

 

Kontaktinformasjon

Kommunikasjonssjef Frode Jacobsen

Telefon: 22 24 46 33
Mobil: 995 23 495
Faks: 22 24 27 10
Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Kontaktinformasjon

Kommunikasjonssjef Frode Jacobsen

Telefon: 22 24 46 33
Mobil: 995 23 495
Faks: 22 24 27 10