Finansavdelingen (FA)

Avdelingen ledes av ekspedisjonssjef Morten Baltzersen og er inndelt i fem seksjoner:

 

Fellesseksjonen (FS)

Seksjonsleder: Avd.dir. Espen Aasen.

Oppgaver:
Budsjettsekretariat, administrasjon, organisasjonsutvikling, personalspørsmål, virksomhets- og strategiplan, IKT, statsbudsjett.

Økonomistyringsseksjonen (ØS)

Seksjonsleder: Avd.dir. Knut Klepsvik.

Oppgaver:
Seksjonen har ansvar for styring og oppfølging av Senter for statlig økonomistyring, fastsettelse av regelverk, prinsipper og standarder for god økonomistyring (jf Reglement for økonomistyring i staten), utvikling av rammeverket for departementenes styring av statlige virksomheter, og forberedelse av den årlige stortingsmeldingen om statsregnskapet. Seksjonen forvalter veilederen for samfunnsøkonomisk analyse og gir råd om god styring i avdelingens arbeid med utredninger og strukturpolitikk.

Næringsseksjonen (NRS)

Seksjonsleder: Avd.dir. Marianne Hansen.

Oppgaver:
Ansvar for saker (budsjettspørsmål, utredninger, strukturpolitikk) i tilknytning til Nærings- og handelsdepartementet, Olje- og energidepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Miljøverndepartementet.

Overføringsseksjonen (OS)

Seksjonsleder: Avd.dir. Pål Longva

Oppgaver:
Seksjonen har ansvar for saker (budsjettspørsmål, utredninger, strukturpolitikk) i tilknytning til saksområdene under Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Kommunal- og regionaldepartementet, Barne- og likstillingsdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Statsforvaltningsseksjonen (SFS)

Seksjonsleder: Avd.dir. Lars-Erik Østby.

Oppgaver:
Seksjonen har ansvar for saker (budsjettspørsmål, utredninger og strukturpolitikk) i tilknytning til saksområdene under Fornyings- og administrasjonsdepartementet, Kultur- og kirkedepartementet, Finansdepartementet, Justisdepartementet, Samferdselsdepartementet, Utenriksdepartementet og Forsvarsdepartementet.

Kontaktinformasjon

Finansavdelingen

Telefon: 22 24 43 03
Faks: 22 24 95 05

Adresse:

Finansdepartementet
Finansavdelingen
Postboks 8008 Dep
0030 Oslo

Finansdepartementet

Kontaktinformasjon

Finansavdelingen

Telefon: 22 24 43 03
Faks: 22 24 95 05

Adresse:

Finansdepartementet
Finansavdelingen
Postboks 8008 Dep
0030 Oslo