Nyhet , 05.05.2010

Finansministerens kommentar til Norges Banks rentebeslutning

- Norges Banks beslutning i dag om å øke styringsrenten med 0,25 prosentpoeng, til 2,0 pst., er i tråd med de signaler Norges Bank ga i den pengepolitiske rapporten fra mars. Jeg merker meg at hovedstyret også har vurdert et forslag om å holde renten uendret i lys av økt risiko for en svakere utvikling i Europa framover, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

- Usikkerheten internasjonalt knytter seg særlig til de store utfordringene flere land står overfor med hensyn til offentlige budsjetter og gjeld. Det som skjer ute er viktig også for norsk økonomi og norske eksportrettede virksomheter, sier finansministeren. 

- Årets inntektsoppgjør er nå godt i gang, og man har kommet fram til enighet innen flere viktige områder i privat sektor. Hensynet til konkurranseutsatt sektor har stått sentralt i disse oppgjørene. Det er nå svært viktig at også de gjenstående forhandlingene bidrar til en god utvikling for norsk økonomi framover og støtter opp om frontfagsmodellen, sier finansministeren.

- Revideringen av budsjettet som Regjeringen legger fram i neste uke støtter opp under en fortsatt stabil utvikling i norsk økonomi, og at det er et sentralt mål å vende tilbake til fireprosentbanen. Vi må nå sørge for å ta vare på det vi har oppnådd så langt, samtidig som vi legger grunnlaget for en balansert og god utvikling for norsk økonomi over tid. I utformingen av den økonomiske politikken legger Regjeringen stor vekt på hensynet til konkurranseutsatt sektor og til de forpliktelser staten står overfor på lang sikt, sier finansminister Sigbjørn Johnsen.

Kontaktinformasjon

Informasjonsenheten (FIN)

Telefon: 22 24 44 11
Faks: 22 24 95 10

Adresse:

Finansdepartementet
Informasjonsenheten
Postboks 8008 Dep
0030 Oslo

Besøksadresse:
Akersgata 40
Oslo

Finansdepartementet

Ekstern virksomhet

Kontaktinformasjon

Informasjonsenheten (FIN)

Telefon: 22 24 44 11
Faks: 22 24 95 10

Adresse:

Finansdepartementet
Informasjonsenheten
Postboks 8008 Dep
0030 Oslo

Besøksadresse:
Akersgata 40
Oslo