Fiskeflåten

Den norske fiskeflåten er blant de mest moderne og effektive i verden. Utviklingen har gått i retning av færre og mer effektive fiskebåter.

Samtidig har Norge en sammensatt fiskeflåte både med hensyn til størrelse og type fiskeredskap. Det gjelder havfiskefartøyer og et stort antall større og mindre kystfiskefartøyer.

Fiskeri- og kystdepartementets vurdering er at styring med utviklingen i fangstkapasiteten er et overordnet hensyn der målsettingen er å verne om ressursgrunnlaget og ivareta lønnsomheten i næringen.

Siste dokumenter om fiskeflåten

Ressursforvaltning og reguleringar i framtida – ulike forhold med økonomisk interesse for fiskarane

Tale av statssekretær Vidar Ulriksen til Årsmøte Nordland Fylkes Fiskarlag,Bodø 23. september 2010.

Endring av lasteromsvolum som størrelsesbegrensning for kystfartøy

Endring av lasteromsvolum som størrelsesbegrensning for kystfartøy

Fiskeri- og kystdepartementet har besluttet å erstatte tidligere regel og forvaltningspraksis for kystfiskefartøy om en øvre grense for lasteromsvolum på 300 kbm og en øvre grense for andre rom på 200 kbm, med én grense for fartøyets samlede romvolum på 500 kbm.

Fiskefartøy inn i oljevernberedskapen

Fiskefartøy skal kunne brukes i oljevernberedskapen både langs kysten og på sokkelen. – Hensikten er å styrke beredskapen og gi større fleksibilitet, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

- Bifangstordningen styrkes

- Bifangstordningen skal styrkes med 3000 tonn torsk. Med dette bidrar bifangstordningen til økte leveringer av sei og hyse om høsten, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under sitt innlegg på Fiskerifaglig seminar på Husøydagan lørdag.

Konsekvenser av fritt redskapsvalg

Åpningstale av statssekretær Vidar Ulriksen til konferanse om konsekvenser av fritt redskapsvalg, Nor-Fishing, 19. august 2010.

Reguleringer for fangst av kongekrabbe i 2010/2011

Fiskeri- og kystdepartementet har fastsatt totalkvote og reguleringer for fangst av kongekrabbe i det kvoteregulerte området øst for 26°Ø. Det åpnes for fangst fra 21. juni, samtidig som grensene for det regulerte området justeres i tråd med forslag fra Fiskeridirektoratet. Totalkvoten for reguleringsåret 2010/11, er satt til 900 tonn hannkrabber og 50 tonn hunnkrabber. Dette innebærer en kvotereduksjon på 24 % sammenlignet med forrige sesong.

Sløying av fisk (EFF)

Nysatsing på fisk

- Jeg er glad for at dere som representerer framtida, gir meg en anledning til å presentere mitt syn på enkelte viktige utfordringer i marin sektor i tida framover, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen da hun i dag innledet om status og framtida i norsk fiskeripolitikk under Natur og ungdoms dagskonferanse Fisk!

Foto: Eksportutvalget for fisk

Nye regler for elektronisk rapportering i fiskeflåten

- Utvidelse av sporingsplikten og innføringen av elektronisk rapportering er et viktig bidrag i den samlede ressurskontrollen. I tillegg gir de nye systemene viktig informasjon som vil brukes i forsknings-, regulerings- og statistikksammenheng, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen. På bakgrunn av reaksjonene fra næringsorganisasjonene vil Fiskeri- og kystdepartementet endre de nye reglene om posisjonsrapportering og elektronisk fangstrapportering for norske fiske- og fangstfartøy.

- Verdens mest miljøvennlige og lønnsomme fiskeflåte

- Norge skal ha som målsetning å være vertsland for verdens mest lønnsomme og miljøvennlige havfiskeflåte. Disse målsetningene går hånd i hånd, fordi lavere energiforbruk og fornuftig utnyttelse av ressursgrunnlaget er viktige forutsetninger for å sikre god lønnsomhet i flåten over tid, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Evalueringa viser at strukturkvoteordninga for fartøy med heimelslengde mellom 11 og 15 meter

Evaluering av strukturkvoteordninga for fartøy med heimelslengde mellom 11 og 15 meter

Fiskeri- og kystdepartementet har evaluert strukturkvoteordninga for fiskefartøy mellom 11 og 15 meter.

Flere dokumenter om temaet

Kontaktinformasjon

Havressurs- og kystavdelingen

Telefon: 22 24 64 41/43
Faks: 22 24 95 85

Konsesjonssystemet

Eksterne virksomheter

Kontaktinformasjon

Havressurs- og kystavdelingen

Telefon: 22 24 64 41/43
Faks: 22 24 95 85