Matpolitikk og forbrukere

Hovedmålet for mat- og landbrukspolitikken er å sikre trygge matvarer og fremme mangfoldet og hensynet til forbrukerne. Det er viktig å opprettholde den gode tilliten til norsk matproduksjon og gi rammer som kan øke verdiskapingen.

Forbrukerne er opptatt av hvordan maten blir produsert, foredlet og omsatt. Ønskene og valgene til forbrukerne er med på å påvirke utformingen av matpolitikken, hvor bedre informasjon og merking av produktene blir stadig viktigere.

Prop. 1 S (2009–2010)  -

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Presenterer statsbudsjettet i Stavanger

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk presenterer statsbudsjettet 2011 på en pressekonferanse i Stavanger. Det skjer på Måltidets Hus kl. 11.00 etter at finanstalen er TV-overført.

Plommer.

Matstreif for fullt

Tre dager til endes, 30. september – 2. oktober, er det Matstreif på Rådhusplassen i Oslo. Årets streif byr på 3000 småskala-produkter fra 140 forskjellige mataktører. Fredag gikk landbruks- og matminister Lars Peder Brekk en runde på matfestivalen.

Ørjan Johannessen

Norgesmester i kokkekunst

Ørjan Johannessen heter vinneren av Norgesmesterskapet i kokkekunst 2010. Han er med på det norske kokkelandslaget. Toer Morten Rathe fra Trondheim er på juniorlandslaget.

LMD logo

Oppdatert på landbruk og matnyheter i høst

Statsbudsjettet legges frem tirsdag 5. oktober. Hvordan faller det ut for landbruks- og matsektoren? Vil du holde deg oppdatert på fag- og politikkområdet landbruk og mat, kan du skaffe deg en gratis nyhetstjeneste fra Landbruks- og matdepartementets nettside.

Grønnsaksuppe.

Profilerer norsk mat under Ski-VM 2011

Publikum og gjester til Ski-VM 2011 kan glede seg til å bli sultne. De får servert spesialutviklet VM-mat basert på norsk matkultur. Både i kiosker, gjestetelt og VM-sertifiserte restauranter i Oslo sentrum blir det mulig å smake norsk tradisjonsmat.

Gardsoster.

Åpnet Matstreif 2010

- Jeg vil ha en politikk som fremmer lokale og regionale fortrinn, og dermed norske mattradisjoner og mangfold, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk da han i dag åpnet Matstreif 2010 på Rådhusplassen i Oslo.

Potetopptaking

Matproduksjon i ”grønne byer”

Hagebruk i byer kan bidra til ferske matvarer, nye arbeidsplasser og muliggjør gjenvinning av avfall. I lavinntektsland kan ”grønne byer” og hagebruk bidra til en ny sosial og økonomisk dimensjon.

Ski-VM 2011 logo

Presenterer menyene til Ski-VM 2011

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen presenterer i morgen opplegget for maten som skal serveres publikum under VM på ski i 2011. Det er verdensklasse over norsk tradisjonskost også.

Salgsbod

Matstreif 2010

I morgen åpner landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen årets Matstreif i Oslo. Fredag 1. oktober går Brekk en runde på matfestivalen for å se og smake.

Flesk og duppe

Regionale Ganefartvinnere 2010

Det er nå klart hvilke åtte spisesteder langs veien som er kåret til regionale Ganefartvinnere i 2010. Fra publikum har det kommet inn nær 3000 tips i løpet av sommeren og konkurransen har vært hard for de 207 spisestedene som har deltatt.

Korn i hånd

Ustabile matvarepriser en trussel

Ustabile matvarepriser er en trussel mot matvaretilgangen, men det er ingen tegn på en global krise konkluderer eksperter fra mer enn 75 av FAOs medlemsland.

Fra tidligere Matsreif

Klart for Matstreif 2010

Torsdag 30. september åpner landbruks- og matminister Lars Peder Brekk årets Matstreif i Oslo. I år er arrangementet flyttet til Rådhusplassen i Oslo og er utvidet til tre dager. Matstreif byr i år på 3000 småskala-produkter fra nærmere 140 ulike mataktører.

Epler på gren

Norsk eplefest

Under Norsk Eplefest på Gvarv lørdag 25. september 2010 vil Norges beste eplemost 2010 bli kåra. Juryleiar er Ane Hansdatter Kismul, politisk rådgjevar i Landbruks- og matdepartementet.

Smak på timeplanen logo

Smak på timeplanen i Smakens uke

Vil du og 6. klassen din sette ”Smak på timeplanen?”. 1.-5. november avvikles Smakens uke. I den forbindelse er undervisningsopplegget for 6. klasse nå ferdig til bruk.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

eSporing for bærekraftig matproduksjon

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk holdt i dag innlegg om eSporingsprosjektet på ITtinget. - God sporing fra bonde til forbruker forutsetter grenseløs samhandling mellom aktørene i verdikjeden for mat, mener Brekk.

Lam på beite

Norsk lam til fårikålen

Årets norske lammesesong i gang, og fårikålelskere kan regne med at de får kjøpt norsk lammeekjøtt. I år har det ikke vært nødvendig med import for å fylle markedet, og det påregnes å bli et overskudd i løpet av lammeslaktingen.

Pølser

EU-parlamentet vil forby pølsekrig

EU-parlamentet mener det bør innføres forbud mot å selge med tap. Det ble vedtatt i en resolusjon tidligere denne måneden. Dette kan innebære at handelens kampanjer med pølse- og ribbekriger ikke lenger vil være mulig.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Brekk til IT-tinget 2010

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk holder i morgen innlegg på IT-tinget i Tønsberg. Tema for innlegget er blant annet eSporingsprosjektet - elektronisk infrastruktur for sporing av mat.

Epler på gren

Full markedsdekning med norske epler

Det er nå full markedsdekning med norske epler, og det er flere sorter i salg. En del plommer har blitt ødelagt av hagl, og markedet ønsker mer plommer enn det som tilbys.

Statssekretær Ola T. Heggem

Berømmer RICA-kjeden

Statssekretær Ola T. Heggem mener Rica-kjeden gir en viktig drahjelp til den lokale matproduksjonen her i landet. I sitt foredrag til RICA-kjeden berømmet han hotell-ledelsen for å ha knyttet til seg 101 lokale produsenter fra Kirkenes til Grimstad.

Alle ...

Kontaktinformasjon

Landbruks- og matdepartementet

Telefon: 22 24 90 90
Faks: 22 24 95 55

Adresse:

Akersgata 59, Oslo
Post:
Postboks 8007 Dep.
0030 Oslo

Matpolitikk og forbrukere
eSporingsprosjektetGå til egen nettside for Grüne Woche 2010 Økoløft i kommunerSmakens uke

Tilknyttet lov

Kontaktinformasjon

Landbruks- og matdepartementet

Telefon: 22 24 90 90
Faks: 22 24 95 55

Adresse:

Akersgata 59, Oslo
Post:
Postboks 8007 Dep.
0030 Oslo