Fornying av offentlig sektor

Departementet satser sterkt på sin koordinerende og samordnende rolle i arbeidet med å forbedre og utvikle offentlig sektor.

Fornyingsarbeidet vil bli preget av verdigrunnlaget i regjeringserklæringen, som har inkludering, brukermedvirkning  og næringsutvikling  som pilarer. Offentlig sektor skal ivareta hensynet til kvalitet, tilgjengelighet, rettferdighet og økonomisk effektivitet.

Mål for fornyingen vil være mer velferd og mindre administrasjon samt et innovativt, dynamisk og kunnskapsbasert næringsliv.

Organisering av statlig regional og lokal virksomhet vil være et sentralt område. Innbyggernes og næringslivets behov vil være i sentrum for videreutviklingen av det digitale Norge.

Foto: iStockphoto, Webphotographeer

Best mulig for penga

- Vår velstand og velferd er avhengig av at vi bruker ressursene så effektivt som mulig gitt de overordnede politiske prioriteringene – både i offentlig og privat sektor, skriver fornyingsminister Rigmor Aasrud i et svar til Helge Farsund i Romerikes Blad 10. september 2010.

En fiks designkonkurranse for en fiks blogg

Har du en designspire i deg? Eller er du kanskje designer på heltid? Og kan enkel programmering? Nå kan du vinne 30 000 kroner!

Nettskaperne er kåret

Fornyingsminister Rigmor Aasrud har i dag kåret vinnerne av Nettskap 2.0-utlysningen. Skaperne av 17 utvalgte prosjekter får støtte til å videreutvikle sine ideer innen web 2.0 og brukergenererte tjenester. - Nå bruker vi menneskelig kreativitet, skaperevne og teknologi på en ny måte til det beste for samfunnet, sier statsråd Aasrud.

Fornyingsministeren utpeker de første ”Nettskaperne”

Statsråd Rigmor Aasrud presenterer onsdag 23. juni prosjektene som tildeles midler fra Nettskap 2.0-utlysningen. Seminaret sendes på nett-TV fra kl. 10.00.

Foto: iStockphoto, Webphotographeer

Ny digital agenda for Europa – og for Norge

Temaene i European Digital Agendas er viktige i norsk IKT-politikk og en del av den norske digitale dagsorden. Parallelt med at vi gjennom vårt samarbeid med EU skal gjøre vår del for å følge opp EDA, vil vi selvfølgelig fortsette arbeidet med våre satsninger: Viderebruk av offentlige data, utvikling av elektroniske offentlige tjenester, IKT-samordning i kommunene, rammebetingelser for digitalt innhold, bredbånd samt IKT og klima, skriver fornyingsminister Rigmor Aasrud i Computerworld 4. juni 2010.

Fornyingsministeren besøker Tromsø

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud kommer onsdag 19. mai til Tromsø. Hensikten med besøket er å høste impulser og innspill til bruk for regjeringens videre arbeid.

135 søker om over 28 millioner kroner

- Responsen er overveldende. Dette viser at det norske nettsamfunnet preges av skaperevne og vilje, kreativitet og kunnskap, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud.

Statsråd Rigmor Aasrud i samtale med Kjetil Arnsen under besøket til Bodø Industri AS.

Inviterte til samråd om ungdomsledighet

I løpet av de siste 20 årene er antallet unge under 29 år som mottar uføreytelser tredoblet til mer enn 11 500 personer. Karriereplanlegging, individuell tilpasning og flere lærlingeplasser kan forebygge utstøting fra arbeidslivet. Dette var noen av innspillene til fornyingsminister Rigmor Aasrud under et samråd i Bodø forrige uke.

Göran Persson. Foto: Martin Olsson, Wikipedia Commons.

Svensk nestor på norsk topplederkonferanse

- Man måste vara hård ock långsiktig! Det var tidligere statsminister Göran Perssons budskap til forsamlingen på statens topplederkonferanse som gikk av stabelen denne uken. Et hovedtema var forholdet mellom politikernes krav og forvaltningens mulighet til å omsette politikk i resultater.

Topplederkonferansen

- Å ikke bruke mer penger og samtidig styrke velferdsordningene – det krever ideologisk klartenking og politisk mot, sa fornyingsminister Rigmor Aasrud på Topplederkonferansen 20. april 2010.

Flere dokumenter om temaet
Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet

Mer om fornying av offentlig sektor

Statlig ressursbruk og resultater

Regjeringa sin strategi for fornying av offentleg sektor