Idrettsavdelingen

Ansvar for forvaltningen av overskuddet fra Norsk Tipping AS til idrettsformål i tillegg til ansvar for idrettsanlegg, idrettspolitiske spørsmål, internasjonalt idrettsarbeid og antidoping.

Hovedretningslinjene for bruk av overskuddet til idrettsformål er at midlene i første rekke skal brukes til utbygging av idrettsanlegg. Det skal ytes midler til Norges Idrettsforbund og Olympiske Komités (NIF) administrasjon og viktige arbeidsoppgaver, samt til idrettsoppgaver og formål departementet finner berettiget til tilskudd.

Flere forvaltningsoppgaver knyttet til spillemidler til anlegg for idrett og fysisk aktivitet er delegert til kommuner og fylkeskommuner. På aktivitetssiden er Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité den største tilskuddsmottakeren.

Ekspedisjonssjef Marit Wiig

E-post:
Telefon: 22 24 80 50
Faks: 22 24 95 52

Seksjon ID 1

Hovedarbeidsområder: Fordeling av spillemidler. Forhåndsgodkjenning av planer for idrettsanlegg. Informasjon om bygging, drift og vedlikehold av anlegg.

Seksjon ID 2

Hovedarbeidsområder: Generelle idrettspolitiske spørsmål. Tilskudd til aktivitet/NIF. Tilskudd til lokale lag og foreninger. Tilskudd til grupper med spesielle behov. Internasjonalt idrettsarbeid. Antidoping.

Seksjon ID 3

Hovedansvarsområder: Fellessaker, høringer, økonomiske saker, friluftsliv, forskning og utvikling.

Kontaktinformasjon

Idrettsavdelingen

Telefon: 22 24 80 64
Faks: 22 24 95 52

Kontaktinformasjon

Idrettsavdelingen

Telefon: 22 24 80 64
Faks: 22 24 95 52