Inn på tunet

Inn på tunet tilbyr tilrettelagte tjenester på gårdsbruk til utdannings-, oppvekst-, helse- og omsorgssektoren. Tjenestene kan være tiltak innenfor skole, psykisk helse, demens, arbeidstrening, integreringstiltak for innvandrere og flyktinger, forebyggende tiltak innen helse og omsorg, tiltak innen rus, kriminalomsorg og kriminalitetsforebyggende tiltak. Det i dag om lag 800 Inn på tunet-gårdsbruk.

Landbruks-og matdepartementet vil sammen med andre departement og samfunns- og næringslivsaktører bidra til å tilrettelegge og utvikle kvalitetssikrede tjenester til beste for samfunnet.

Den nasjonale satsingen ”Inn på tunet-løftet i kommunene 2010 - 2013” skal styrke tjenesteutviklingen i kommunene, gjennom tverrsektorielt samarbeid og forankring i kommunale planer og strategier.

Nasjonal konferanse - Inn på tunet 2010

- Landbruks- og matdepartementet tar nå initiativ til en nasjonal strategi for Inn på Tunet, fortalte Heggem på den nasjonale konferansen i Trondheim. Gjennom et bredt samarbeid med flere andre departement, fylkesmennene, fylkeskommunene, Kommunenes sentralforbund m.fl. skal det utformes en felles politikk forbl.a.kvalitetssikring, forskning og utvikling.

Inn på tunet - Handlingsplan

Inn på tunet er en næring i sterk vekst. Handlingsplanen skisserer ulike tiltak for å sikre trygge, virkningsfulle og gode tjenester.

Inn på tunet-løftet

Inn på tunet-løftet 2010 - 2012 skal styrke arbeidet med tjenesteutviklingen i kommunene, og bevisstgjøre kommunene på tjenester innenfor grønn omsorg, grønt arbeid og grønn læring.

Inn på tunet-ambassadører

I Nordland framstår både utdanningsdirektøren og fylkeslegen som ivrige ambassadører for Inn på tunet. Med personlige erfaringer og stor fagkunnskap om sine felt, ser de også Inn på tunet fra brukerne av tilbudene sin side.

Granplanter

Fylkesnytt frå Aust-Agder 2/2010

Fylkesnytt: Fylkesmannen i Aust-Agder er ute med ny utgåve av Fylkesnytt. Fylkesmannen, kommunane og skogeigarforeininga ber landsdelens skogeigarar ta eit krafttak for framtidsskogen i haust.

Barn og hest

Inn på tunet løftes i Buskerud

Syv kommuner i Buskerud deltar i det nasjonale tre-årige prosjektet ”Inn på tunet-løftet” som omfatter 37 utvalgte kommuner. Gjennom et eget prosjekt i regi av Fylkesmannen i Buskerud skal nå Inn på tunet-arbeidet i hele fylket styrkes.

Seterlandskap på Golsfjellet

Fylkesnytt fra Buskerud 2/2010

Fylkesnytt: Fylkesmannen i Buskerud er ute med et nytt nummer av Fylkesnytt. Dette nummeret inneholder blant annet en artikkel om sommerens seterdrift i Buskerud. På Golsfjellet spesielt er dyrking av fôr i fjellet kombinert med seterdrift helt avgjørende for det enkelte gårdsbruk.

Kulturlandskap i Oppland

Fylkesnytt fra Oppland 2/2010

Fylkesnytt: Fylkesmannen i Oppland er ute med et nytt nummer av Fylkesnytt, blant annet om prosjektet Full Rulle, som skal bidra til økt rekruttering, utdanning og likestilling i landbruket i Oppland. Bakgrunnen er fylkeskommunens nye oppgaver på landbruksområdet fra 2010.

Stubbefolket plakat

Fylkesnytt fra Østfold 2/2010

Fylkesnytt: Fylkesmannen i Østfold er ute med et nytt nummer av Fylkesnytt. I samarbeid med Fantasi - Fabrikken har de lokale matprodusentene i Østfold vært med på å utvikle produkter og egen meny til ”Stubbefolket”.

Inn på tunet logo

Inn på tunet-midler til 37 kommuner

37 kommuner er tildelt midler over Inn på tunet-løftet i første søknadsrunden. - Vi ser en fantastisk entusiasme og vilje til å tenke nytt. Inn på tunet kan bidra til å løse flere av samfunnets utfordringer innen skole-, oppvekst, helse og omsorg, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Statssekretær Ola T. Heggem

Nytt verktøy for Inn på Tunet-tjenester

Et nytt verktøy til kvalitetssikring av Inn på Tunet-tilbydere er nå lansert. - Dette er nok en viktig milepæl for Inn på tunet som tjeneste og næring, sier statssekretær Ola T. Heggem i Landbruks- og matdepartementet.

Statssekretær Ola T. Heggem

Lanserer nytt verktøy for Inn på Tunet-tjenester

Norges Bondelag har utviklet et verktøy til kvalitetssikring av Inn på tunet-tjenester. Statssekretær Ola T. Heggem deltar torsdag 17. juni ved lansering av verktøyet, som skal driftes av KSL Matmerk.

Fylkesnytt: Liten baker

Fylkesnytt fra Troms 2/2010

Fylkesmannen i Troms er ute med et nytt nummer av Fylkesnytt, og melder blant annet om stor interesse for utviklings- og fornyingsprosjekter i fylket.

statssekretær Ola T. Heggem

Ny nasjonal strategi for Inn på tunet

Landbruks- og matdepartementet tar nå initiativ til en Nasjonal strategi for Inn på Tunet. – Vi ønsker en forpliktende, felles politikk for flere departement om utvikling av disse viktige tilbudene, sier statssekretær Ola T. Heggem.

Inn på tunet: Jente med lam

Inn på tunet: 100 kommuner vil delta i løftet

Inn på tunet: Satsingen Inn på tunet-løftet ble lansert i februar i år. Seks millioner kroner er satt av til nye kommuneprosjekter i 2010. Ved søknadsfristens utløp er rundt 90 søknader kommet inn, og flere er samarbeid mellom to og tre kommuner.

Inn på tunet logo

Inn på Tunet: Bonden i omsorgssektoren

Inn på Tunet: En av fem i yrkesaktiv alder i Norge står i dag utenfor arbeidslivet. Landbruket og Inn på Tunet kan utgjøre en forskjell i hverdagen for magne av disse. I dag og i morgen samles 300 deltakere til Inn på Tunet- konferanse i Trondheim.

Inn på tunet logo

Inn på tunet: Rekordstor konferansedeltakelse

Inn på tunet: Konferansen Inn på tunet - mellom velferd og næring blir arrangert 25. og 26. mai 2010 i Trondheim, og har over 300 påmeldte. Konferansen har innovasjon og forskning som tema og innledere fra hele Europa.

Inn på tunet logo

Inn på tunet-løftet: Søknadsfrist 10. mai

Inn på tunet-løftet: Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet har satt av 18 millioner kroner til Inn på tunet-løftet de neste tre årene. 10. mai er søknadsfrist for å søke om midler til Inn på tunet tjenester i kommunene.

Fylkesnytt: Villsaulam

Fylkesnytt fra Vest-Agder 1/2010

Fylkesnytt: Fylkesmannen i Vest-Agder er ute med et nytt nummer av fylkesnytt. Denne utgaven inneholder blant annet en nyhet om økt interesse for skjøtsel av kystlynghei.

Inn på tunet logo

Inn på tunet: Påmelding til nasjonal konferanse

Inn på tunet: Det er stor interesse for den nasjonale Inn på tunet konferansen i Trondheim 25. og 26. mai. Påmeldingsfrist er satt til tirsdag 20. april. Et bredt program skal sette Inn på tunet inn i et større samfunnsperspektiv.

Inn på tunet: Barn og kyr

Inn på tunet: Trondheim kommune som modell

Inn på tunet: Trondheim kommune trekkes ofte fram som en suksesshistorie når det gjelder Inn på tunet. Bygdeforsk har studert Trondheimsmodellen og avdekket noen nøkkelfaktorer.

Fylkesnytt: Jente med sauer

Fylkesnytt fra Oppland 1/2010

Fylkesnytt: Fylkesmannen i Oppland er ute med ny utgave av Fylkesnytt. Denne utgaven inneholder blant annet en artikkel om Kickoff for ”Inn på tunet-løftet” i Oppland og Hedmark.

Inn på tunet-løftet: Jente på hest

Inn på tunet-løftet: Klart for søknader

Inn på tunet-løftet: Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet har satt av 18 millioner kroner til Inn på tunet-løftet de neste tre årene. Nå er elektronisk søknadsskjema klart hos Innovasjon Norge. 10. mai er søknadsfrist for å søke om midler til Inn på tunet tjenester i kommunene.

Inn på tunet: Statssekretær Ola T. Heggem

Inn på tunet: Nasjonal Inn på tunet-konferanse i mai

Inn på tunet: Programmet for årets landskonferanse for Inn på tunet er klart. Statssekretær Ola T. Heggem holder innlegg på konferansen, som arrangeres i Trondheim 25-26. mai.

Inn på tunet: Barn med ponni

Inn på tunet: Et løft for kommunene

Inn på tunet: Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartemenetet har satt av 18 millioner kroner til Inn på tunet-løftet de neste tre årene. 10. mai er søknadsfrist for å søke om midler til Inn på tunet tjenester i kommunene.

Inn på tunet: Satsar på bonden i omsorgssektoren

Inn på tunet: Norske gardsbruk tilbyr grøn omsorg og tek på seg nye samfunnsoppgåver. No satsar regjeringa 18 millionar kroner over tre år for å auke tilbodet og gjere kommunane meir medvetne om det når dei lagar sine planar og strategiar.

Inn på tunet: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Inn på tunet: To statsråder lanserer ny satsing

Inn på tunet: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk og kommunal- og regionalminister Liv signe Navarsete lanserer i dag en ny satsing på å utvide tilbudet om grønn omsorg fra landbruket.

Inn på tunet: Gården som pedagogisk ressurs

Inn på tunet: Universitetet for miljø- og biovitenskap tilbyr nå et videreutdanningskurs knyttet til bruk av gården som læringsarena. Påmeldingsfrist er 15. februar.

Inn på tunet: Nye handlingsplaner

Inn på tunet: Nord-Trøndelag og Hordaland er de to første fylkene som har utarbeidet regionale handlingsplaner for Inn på tunet-satsingen. Planene tar for seg tjenesteproduksjon der gårdsbruk nyttes som arena for læring og mestring.

Inn på tunet: Bondegårdstilbud til skolebarn

Inn på tunet: Å sitte stille på skolebenken en hel uke i strekk, kan være en utfordring. Sand Gård i Enebakk tilbyr alternativt undervisningsopplegg for skolebarn med spesielle behov. Sammen med 800 norske gårder er de en del av satsingen ”Inn på tunet”.

Fylkesnytt: Jordbrukslandskap Sør-Trøndelag

Fylkesnytt fra Sør-Trøndelag 1/2010

Fylkesnytt: Fylkesmannen i Sør-Trøndelag er ute med årets første nummer av fylkesnytt. Her kan du blant annet lese om felles landbruksmelding for Trøndelagsfylkene.

Landbruk: 12,6 millioner kroner til Inn på tunet-forskning

Landbruk: Landbruks- og matdepartementet vil styrke kunnskapsproduksjonen for ”Inn på tunet”. Det er bevilget 12,6 millioner kroner til prosjekter der gården brukes som arena for læring, mestring og livskvalitet.

Inn på tunet: Samordner kompetansen

Inn på tunet: Et nytt kompetanseprogram for Inn på Tunet er under utvikling, Skjetlein videregående skole i Sør-Trøndelag og Hvam videregående skole i Oslo og Akershus skal samarbeide om utviklingsprosjektet.

Inn på tunet: Grønt arbeid i vinden

Inn på tunet: Grønt arbeid, eller arbeidstrening på gård er i vinden på flere gårdsbruk i Vestfold og Nord-Trøndelag. Fylkesmann i Vestfold, Mona Røkke mener samarbeidsmodellen mellom attføringsbedrifter, NAV og landbruket viser så gode resultater at tilbudet bør komme i alle kommuner.

Flere...

Kontaktinformasjon

Landbrukspolitisk avdeling

Telefon: 22 24 92 01
Faks: 22 24 95 56