Internasjonal skogpolitikk

FNs skogforum (UN Forum on Forests, UNFF). FNs arbeid med formål å fremme bærekraftig skogforvaltning globalt er organisert i form av FNs skogforum (UNFF). UNFF ble etablert i 2000. UNFFs arbeid baseres på overordnede globale skogpolitiske mål, som er sterkt forankret i FNs tusenårsmål. Hovedoppgaven er å gjennomføre tiltak som det er internasjonal enighet om, og som er knyttet til miljø, økonomiske og sosiale forhold ved forvaltningen av skogressursene. UNFF har et mandat og et arbeidsprogram som varer fram til 2015.

Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger, Forest Europe er et skogpolitisk samarbeid som samler de europeiske land og en rekke internasjonale og frivillige organisasjoner om strategier for å møte utfordringer og muligheter som skogsektoren i Europa står overfor. Forest Europe er den viktigste skogpolitiske samarbeidsprosessen i Europa. Siden oppstarten i 1990 har det vært arrangert fem konferanser. Det har i tillegg vært gjennomført et omfattende samarbeid om å følge opp beslutningene som de skogansvarlige ministrene har tatt. Norge har fra 1.1.2008 lederskapet for MCPFE. Det er i denne forbindelse etablert et sekretariat for prosessen som er organisatorisk tilknyttet Norsk institutt for skog og landskap i Ås.

Skog og miljø: Skogbrann

Skogbranneksperter samlet for forebygging

Skog og miljø: Klimaendringene øker faren for skogbranner, spesielt i Sør-Europa. Derfor har Forest Europe vært med å samle skogbranneksperter på Rhodos i Hellas for å bedre det forebyggende arbeidet.

Trebruk: Norway Expo 2010 logo

Trebruk: Norsk trearkitektur til Kina!

Trebruk: Når verdensutstillingen Expo 2010 åpner i dag i Shanghai, viser Norge seg fram med avansert trebruk. Den norske standen er bygd opp rundt 15 ”trær” i limtre.

Bruk av tre: Verdens høyeste trebolig i London

Bruk av tre: Verdens høyeste trebolig i London

Bruk av tre: Verdens høyeste bolighus i tre ble bygget i London i 2009. Ikke bare er huset verdens høyeste trebygning, men alle de bærende konstruksjonene, til og med heissjaktene, er bygget i tre.

Skogbruk og bioenergi: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Skogbruk: Brekk hovedinnleder på EU-konferanse

Skogbruk og bioenergi: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk hadde en av hovedinnledningene på en EU-konferanse om skog i Spania. – Bærekraftig skogforvaltning i Europa innbærer både å beskytte, reise og gjenreise skog, sa Brekk.

Skogbruk: Granskog

Skogbruk: Europas eksperter til Oslo

Skogbruk: Skogbrukseksperter fra hele Europa samles i Oslo i dag. Forest Europe holder ekspertgruppemøte. Møtet inngår i forberedelsene til et ministermøte for alle Europas skogministere neste år.

Skog: Statssekretærene Ola T. Heggem og Heidi Sørensen

Skog: Vil begrense handel med ulovlig tømmer

Skog: Statssekretærene Ola T. Heggem og Heidi Sørensen gir gjerne EU noen råd med på veien mot å vedta nye regler for omsetning av tømmer og treprodukter. Fredag åpnet de et seminar om temaet.

Skog: Tiltak for å begrense handel med ulovlig tømmer

Skog: Statssekretærene Ola T. Heggem og Heidi Sørensen inviterer til seminar om EUs arbeid med nytt regelverk for omsetning av tømmer og treprodukter fredag 29. januar.

Landbruk og klima: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Landbruk og klima: Brekk i Verdensbanken

Landbruk og klima: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk deltok i dag, som første norske landbruks- og matminister, på en en større rundebordskonferanse om landbruk og klima i Verdensbanken.

Klimaforhandlingene: Skog

Klimaforhandlingene: Skog på dagsorden i København

Klimaforhandlingene: Søndag 13. desember arrangeres konferansen Forest Day 3 under klimaforhandlingene i København. Nobelprisvinner i økonomi Elinor Ostrom, leder for FNs klimapanel Rajendra Pachauri, tidligere statsminister og FNs spesialutsending i klimasaker Gro Harlem Brundtland og økonomen Nicholas Stern holder innlegg.

Tre: Tømmer

Tre: Treprogrammet 2000-2005

Tre: Landbruks- og matdepartmentet har meddelt EFTA Surveillance Authority (ESA) at det vil bli krevd tilbakebetaling av midler fra enkelte prosjekter som er bevilget over Treprogrammet 2000 - 2005. Støtten er i strid med EØS-regelverket.

Landbruk: Brekk i møte med Hilary Benn

Landbruk: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk har hatt møte med sin britiske kollega, Hilary Benn, som er minister for miljø, mat og bygdeutvikling.

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Skog: Skogen må sterkere inn i klimakampen

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) vil bruke skogen mer aktivt i klimakampen. Brekk, som også er Europas ”skogminister”, deltar i dag i en rundbordkonferanse i London.

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Skog: Brekk til rundbordkonferanse i London

Skog: Etter invitasjon fra sin britiske kollega, Hilary Benn, deltar landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i dag på en rundbordkonferanse i London med tema bærekraftig skogbruk, skog og klima.

Skog: Europas skoger sterkere inn i klimakampen

Skog: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpnet i dag, tirsdag 24. november et internasjonalt skogmøte for Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger (MCPFE).

Skog: Brekk åpner europeisk skogkonferanse

Skog: landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpner tirsdag 24. november et internasjonalt skogmøte for Ministerkonferansene for beskyttelse av Europas skoger.

Skog: MCPFE logo

Skog: Europas skoger på ny nettside

Skog: Ministerkonferansen for beskyttelse av Europas skoger - MCPFE - er ute med nye tjenester på nettet. - Informasjon om skog i Europa er rett og slett mye spennende informasjon, sier Europas ”skogminister” - landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

Skog: Skal motvirke klimaendringene

Skog: Klimaendringene skal motvirkes ved kontroll av verdens skoger. For første gang finnes gratis, høyoppløselig satelittdata fra verdens skoger tilgjengelig og klar til å brukes for å redusere utslippene fra avskoging og skogsødeleggelser.

FAO: Skog i høstdrakt. Foto: LMD

FAO: World Forestry Congress i Argentina

FAO: Fra 18.- 23. oktober holdes The World Forestry Congress i Buenos Aires, Argentina. 4500 deltakere fra mer enn 120 land er ventet til kongressen, som har vært arrangert årlig siden 1926.

FAO: Ny avtale om skog og klima

FAO: Statsledere fra 18 land har vært samlet i FNs hovedkvarter i New York for å diskutere et internasjonalt samarbeid om klima og for å uttrykke støtte til REDD, Utslippsreduksjon fra avskoging og skogødeleggelser i utviklingsland (Reducing Emissions from Deforestation and forest Degradation in developing counties).

Skog: Nordisk fagkonferanse

Skog: Klima, planteforedling, biomangfold, landskapsverdier, snutebiller og miljøverdier. Temaene er mange når NordGen inviterer til nordisk konferanse om "Foryngelse i skogreisingsområder" i Bergen 28. til 30. september.

Alle ...

Kontaktinformasjon

Avdeling for skog- og ressurspolitikk

Telefon: 22 24 92 51/ - 91 49
Faks: 22 24 27 53
Internasjonal skogpolitikk

Kontaktinformasjon

Avdeling for skog- og ressurspolitikk

Telefon: 22 24 92 51/ - 91 49
Faks: 22 24 27 53