Internasjonalt fagsamarbeid

Norge skal spille en aktiv og konstruktiv rolle internasjonalt.

Internasjonalt fagsamarbeidFoto: Forsvarets mediesenter

Utenriksdepartementet har en viktig koordinerende og rådgivende funksjon overfor andre departementer, ettersom det er Utenriksministeren som har ansvaret for tilretteleggelse, samordning og iverksettelse av norsk utenrikspolitikk.

På denne siden finner du nyheter fra departementene som omhandler internasjonalt fagsamarbeid. Du kan utforske temaet nærmere i menyen til høyre.

Nyheter fra departementene om internasjonalt samarbeid:

Statsbudsjettet 2011

Regjeringa vidarefører garantiavtalar eitt år til

Regjeringa foreslår å vidareføre garantiavtalane som Innovasjon Noreg gjorde i 2009 med Norges Råfisklag og Norges Sildesalgslag i eitt år til, slik at avtalane tek slutt seinast 31. desember 2011. - Avtalane har vore eit viktig bidrag til å halde fisket i gang, seier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

FAO-logo

Global Forest Resources Assessment 2010

Hvert femte år publiserer FAO - FNS organisasjon for landbruk og mat- en oversikt over verdens skogressurser, ”Global Forest Resources Assesment, GFRA”. GFRA 2010 ble presentert i FAOs hovedkvarter i Roma 4. oktober under møtet i FAOs skogkomité.

Vedtak for likestilling i FNs menneskerettighetsråd

I et enstemmig vedtak 1. oktober besluttet FNs menneskerettighetsråd å opprette en arbeidsgruppe med fokus på å avskaffe diskriminering av kvinner. Arbeidsgruppen skal komme med konkrete anbefalinger til hvordan medlemslandene kan avskaffe kvinnediskriminering, både i lovverk og i praksis.

Møtte Norge første dag i ny jobb

Lederen av FNs nye likestillingsenhet, Michelle Bachelet, tok 4. oktober imot statssekretær Espen Barth Eide på sitt nye kontor. Det var Bachelets første bilaterale møte på hennes første dag som sjef for UN Women.

Logo COP 16

Siste klimaforhandlingsmøte i Kina før Cancun

Det siste klimaforhandlingsmøtet før toppmøtet i Cancun foregår i Tianjin i Kina 4. til 9. oktober. Dette er et avgjørende møte som vil kunne danne grunnlag for et positivt utfall i Cancun i Mexico.

Foto: fiskeri.no

Den norsk-russiske fiskerikommisjon møtes i Svolvær

Den 39. sesjon i Den blandete norsk-russiske fiskerikommisjon finner sted i Svolvær i perioden 4. – 8. oktober 2010. Kommisjonen arbeider med å sikre en rasjonell og bærekraftig forvalting av torsk, hyse, lodde og blåkveite som Norge og Russland forvalter i felleskap i Barentshavet for 2011.

Ministermøte i Aberdeen

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen deltek fredag 1. oktober på ein ministerkonferanse i Aberdeen. Her møtest ministrar frå land rundt Nordsjøen for å drøfte fiskeriforvaltning. Det er den skotske fiskeriministeren Richard Lockhead som har teke initiativet til konferansen.

Møte om miljøsamarbeidet mellom Kina og Norge

Det årlige møtet i miljøsamarbeidet mellom det kinesiske Miljøverndepartementet (Ministry of Environmental Protection, MEP) og det norske Miljøverndepartementet, fant sted i Sanya i Hainan-provinsen i Kina, 11.-13. september 2010.

Matstreif 2010

Fiskeri- og kystministerens åpningstale på Matstreif 2010 Rådhusplassen 30. september 2010

Sjømat på Matstreif 2010

- Matstreif har vokst til å bli en viktig matbegivenhet i Oslo og jeg er svært glad for at sjømatsiden er så godt representert på Matstreif i år, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under åpningen av matfestivalen Matstreif på Rådhusplassen i Oslo torsdag.

Flere dokumenter om temaet