Kirke

Målet for kirkepolitikken er å legge til rette organisatoriske og økonomiske rammevilkår for Den norske kirke slik at denne kan leve og virke som en bekjennende, misjonerende, tjenende og åpen folkekirke.

Gammelt steinkors foran kirke. Foto: Arjan de Jager/iStockphoto.com

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet har etatsansvar for presteskapet, biskopene, bispedømmerådene, Kirkerådet, Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider, Det praktisk-teologiske seminar og Opplysningsvesenets fond. Departementet har også ansvar for utenlandske krigsgraver i Norge og norske krigsgraver i utlandet.

Departementet forvalter et omfattende kirkelig lov- og regelverk, herunder kirkeloven, gravferdsloven, lov om Opplysningsvesenets fond og helligdagsloven.

Tidenes kirkebudsjett

Den norske kirke er en av budsjettvinnerne i regjeringens forslag til statsbudsjett for 2011. Bevilgningene til kirken foreslås økt med i alt 158 millioner kroner. Det tilsvarer en økning på 10,9 prosent sammenlignet med saldert budsjett for 2010.

Kirkeminister Rigmor Aasrud delte ut Olavstipendet 2010 til soknepresten Olav Gading.

Olavstipend til Møre-prest

Soknepresten i Spjelkavik, Olav Gading, ble i dag tildelt årets Olavstipend av kirkestatsråd Rigmor Aasrud. Stipendiet skal han benytte til prosjektet ”Høymesseordning i endring”.

Utdeling av Olavstipend

Kirkestatsråd Rigmor Aasrud vil dele ut årets Olavstipend i Kirkens hus, Rådhusgata 1-3, tirsdag 28. september kl 13.00.

Høring - presesfunksjonen i Bispemøtet i Den norske kirke

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet har sendt forslag til ny ordning for presesfunksjonen i Bispemøtet i Den norske kirke på høring, med høringsfrist 25. november 2010.

Høringsfrist: 25. november 2010

Mer enn lønn

Lønn er viktig for opplevelsen av Den norske kirke som en attraktiv arbeidsplass, men det er langt fra den eneste nøkkelen til trivsel og mening i arbeidshverdagen, skriver kirkeminister Rigmor Aasrud i et debattinnlegg i Vårt Land og Fædrelandsvennen.

Torstein Lalim ny prost i Nedre Romerike

Administrerende direktør Torstein Lalim er i dag utnevnt til prost i Nedre Romerike prosti i Borg bispedømme.

Foto: iStockPhoto

Skal få slutt på prestemangel

Omdømmebygging og mykere jobbstart skal sørge for at kirken får og beholder nok prester. Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud legger nå frem en tiltaksplan for rekruttering til presteyrket.

Statsråd Aasrud deltar ved åpning av Granavollen pilegrimssenter

Lørdag 28. august deltar statsråd Rigmor Aasrud ved åpningen av Granavollen regionale pilegrimssenter. Statsminister Stoltenberg vil forestå den offisielle åpningen.

Flott med kvinnelige prester

Prestetjenesten har endret seg fra å være ”en-mannsbedrifter” til å bli et tverrfaglig samarbeidsprosjekt. Dette er en berikelse for prestetjenesten og vi ønsker en god blanding av kvinner og menn inn i presteyrket, skriver kirkeminister Rigmor Aasrud i Vårt Land 24.

- Tenk nytt om kirkebygget

- Bli enige om hva dere ønsker at en ny kirke skal romme, og benytt denne anledningen til å trekke så mange som mulig inn i diskusjonen. Dere må selv bestemme hva dere vil med en ny kirke. Det var fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasruds budskap til de frammøtte på Våler kirkegård.

Flere dokumenter om temaet

Kontaktinformasjon

Kirkeavdelingen

Telefon: 22 24 79 01
Faks: 22 24 95 53

Adresse:

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet
Postboks 8004 Dep.
0030 Oslo
Besøksadresse:
Akersgt. 59

www.kirkevalget.no

Kontaktinformasjon

Kirkeavdelingen

Telefon: 22 24 79 01
Faks: 22 24 95 53

Adresse:

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet
Postboks 8004 Dep.
0030 Oslo
Besøksadresse:
Akersgt. 59