Landbruk

Landbruket i Norge har flere funksjoner: Produsere trygg mat og sikre matforsyningen og samtidig bidra til sysselsetting og bosetting over hele landet.

Sauer som beiter
Foto: Dag Røttereng, Samfoto

Landbrukspolitikken omfatter arealforvaltning, jord- og skogbruk, husdyrhold, reindrift og utvikling av nye næringer med utgangspunkt i landbruket. Landbrukspolitikken skal sikre ressursgrunnlaget for landbruksproduksjon, utvikle kunnskapsgrunnlaget og medvirke til verdiskaping og sysselsetting i hele landet med utgangspunkt i landbruket og landbruksbaserte produkter.

På denne siden finner du nyheter fra departementene som omhandler landbruk. Du kan utforske temaet nærmere i menyen til høyre.

Nyheter fra departementene om landbruk:

Svar på skriftlig spørsmål nr. 1789 fra stortingsrepresentant Svein Flåtten

Produksjonstilskudd grunnvilkår

Statsbusjettet 2011 logo

Effektiviserer landbruksforvaltningen

Effektiviserer pengebruken for å sikre de viktigste oppgavene. Følger opp stortingsmeldingen om et mer klimaeffektivt landbruk. Målretter forskningen og gjør den mer næringsrettet

Prop. 1 S (2010–2011)

Budsjettet fra a til å

Statsbudsjettet 2011

Økt satsing på skog-, klima og energitiltak

Regjeringen styrker tiltakene som skal gi økt opptak av CO2 i skog, mer råstoff til bioenergi og økt trebruk med 6 millioner kroner. Totalt foreslår regjeringen å bruke 291 millioner kroner på slike tiltak.

Satser fortsatt tungt på forskning

Regjeringen setter av 403 millioner kroner til forskning og innovasjon på landbruks- og matområdet i budsjettet for 2011. Drøyt 8 millioner kroner går til å styrke næringsrettet forskning på matområdet som er særlig prioritert.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Statsråden møter Troms-bønder

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) møter torsdag den 7.10 bønder fra Troms som er rammet av avlingsskader. Statsråden skal blant annet delta på et fellesmøte i Bardu sammen med Fylkesmannen, ordførere fra berørte kommuner, bondeorganisasjonene og representanter fra foredlingsindustrien.

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk

Presenterer statsbudsjettet i Stavanger

Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk presenterer statsbudsjettet 2011 på en pressekonferanse i Stavanger. Det skjer på Måltidets Hus kl. 11.00 etter at finanstalen er TV-overført.

Os i Østerdalen

God sommer for bygdeturisme og gardsmat

HANEN - Bransje- og markedsorganisasjonen for bygdeturisme og gardsmat - har nettopp gjennomført en medlemsundersøkelse som viser at det har gått meget bra for deres medlemsbedrifter i sommer. Nær 80 prosent av bygdeturisme- og gardsmattilbyderne svarte at sommeren 2010 var som i 2009 eller bedre.

Flere dokumenter om temaet

Kontaktinformasjon

Landbruks- og matdepartementet

Telefon: 22 24 90 90
Faks: 22 24 95 55

Adresse:

Akersgata 59, Oslo
Post:
Postboks 8007 Dep.
0030 Oslo

Kontaktinformasjon

Landbruks- og matdepartementet

Telefon: 22 24 90 90
Faks: 22 24 95 55

Adresse:

Akersgata 59, Oslo
Post:
Postboks 8007 Dep.
0030 Oslo