Næringslivsseksjonen

Næringslivsseksjonen er kontaktpunkt i Utenriksdepartementet for næringslivsrelaterte saker. Det er en prioritert oppgave for utenrikstjenesten å fremme norske økonomiske interesser i utlandet. Utenrikstjenesten er en del av det samlede virkemiddelapparat for norsk næringsliv og bidrar til norske bedrifters verdiskaping.

Seksjonen skal bidra til  at utenrikstjenestens medarbeidere  fremmer norske næringsinteresser på en best mulig måte i samarbeid med Innovasjon Norge og andre norske aktører. Seksjonen legger til rette for møter mellom norsk næringsliv og myndigheter og har ansvar for næringslivsopplegg i forbindelse med statsbesøk og andre typer delegasjonsreiser, samt inngående besøk til Norge. Seksjonen bistår bedrifter, bransjer og organisasjoner i internasjonale spørsmål og utgjør et bindeledd mellom næringslivet og utenrikstjenestens 110 stasjoner.

Seksjonen har koordineringsansvar for forskning i Utenriksdepartementet. Viktige samarbeidspartnere for departementet på forskningsområdet er, i tillegg til andre fagdepartementer, Norges Forskningsråd og de viktigste institutter innen utenrikspolitisk forskning og utviklingsforskning.  

Seksjonen koordinerer også arbeidet med samfunnsansvar i departementet. Seksjonen var sekretariatet for Stortingsmeldingen om samfunnsansvar som ble fremlagt i januar 2009 og har nå ansvaret oppfølgingsarbeidet med denne meldingen.

Kontakt seksjonen:

Næringslivsseksjonen:

Avdelingsdirektør Underdirektør
For henvendelser vedrørende samfunnsansvar:  
Fagdirektør for samfunnsansvar:  

 

Kontaktinformasjon

Næringslivsseksjonen

Telefon: 22 24 73 40

Adresse:

Postboks 8114 Dep.
0032 Oslo
Besøksadresse:
7. juni plassen 1/
Victoria Terrasse 7

Utenriksdepartementet

Kontaktinformasjon

Næringslivsseksjonen

Telefon: 22 24 73 40

Adresse:

Postboks 8114 Dep.
0032 Oslo
Besøksadresse:
7. juni plassen 1/
Victoria Terrasse 7