Om regjeringen

Regjeringen i arbeid
I Norge blir de fleste beslutningen i den utøvende makt tatt av de enkelte statsrådene som sjefer for sine departementer. De beslutningene som enkeltstatsråder ikke har fullmakt til å ta blir tatt av Statsrådet - altså av regjeringen samlet som Kongens råd. Les mer om hvordan regjeringen arbeider under.

Regjeringen Stoltenberg II - dagens regjering
Jens Stoltenbergs andre regjering ble utnevnt i statsråd 17. oktober 2005.  Les mer om dagens regjering og De store oppgavene for denne regjeringen. 

Tidligere regjeringer
Tidligere regjeringer er en oversikt over regjeringerfra 1814 og fram til i dag. Under dette punktet trekkes det også enkelte historiske linjer mellom den begynnende rikssamlingen på 800-tallet og gjenopprettelsen av et norsk stats-apparat i 1814.

Statsrådssalen på Statsministerens kontor. Foto: Jiri Havran

Regjeringen i arbeid

Betegnelsen regjeringen brukes i dagligtale med to betydninger; om kollegiet samlet under Kongens ledelse i statsrådsmøte, og om kollegiet samlet under statsministerens ledelse i regjeringskonferanse.

Liv Signe Navarsete, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen. Foto: SMK

Regjeringen Stoltenberg II

Jens Stoltenbergs andre regjering ble utnevnt i statsråd 17. oktober 2005. Den er en flertallsregjering utgått av Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

Regjeringen Stoltenberg II i statsråd på Slottet 21. desember 2007. Foto: Scanpix

Norges regjeringer siden 1814

Dette er en oversikt over Norges regjeringer, statsråder og statsrådenes politiske medarbeidere siden 1814. Den trekker enkelte historiske linjer mellom den begynnende rikssamlingen på 800-tallet og gjenopprettelsen av et norsk statsapparat i 1814.