Rapporter

På denne siden finner du en oversikt over utvalgte rapporter utarbeidet av eller overlevert til Statsministerens kontor og departementene.

Du kan avgrense oversikten ved å bruke navigatoren i høyre spalte.

Analyse av kostnader i barnehagene 2009

Fürst og Høverstad har på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet gjennomført en undersøkelse om kostnader i barnehagene for 2009


Samiske tall forteller 3


Økt utvinning på norsk kontinentalsokkel


Delegering av forvaltningen av regionale utviklingsmidler til virksomheter som ikke er offentlig heleid

I hvilke omfang overlater fylkeskommunene forvaltningen av distrikts- og regionalpolitiske virkemiddel til selskaper som ikke er heloffentlig eide?


Fjellområder og fjellkommuner i Sør-Norge

Hva er et fjellområde, og hvordan kan store fjellformasjoner og landskap forme samfunnsutviklingen? Dette er spørsmål som Østlandsforskning går inn på i rapporten.


Behandling av Norges fjerde rapport til FN


Regionale sentre for likestilling og mangfold

Arbeidsforskningsinstituttet har evaluert pilotprosjektet Regionale sentre for likestilling og mangfold.


Evalueringsrapport Regionale sentre for likestilling og mangfold



Samfunnsøkonomiske virkninger av styrket tilgang til varer og tjenester

Rapporten inneholder en analyse av de samfunnsøkonomiske virkningene av å styrke diskrimineringsvernet ved å lovfeste at alle ha tilgang til varer og tjenester.


Kvalitetssikring (KS2) av E16 Smedalsosen-Borlaug

På oppdrag fra Finansdepartementet og Samferdselsdepartementet har Metier AS gjennomført ekstern kvalitetssikring (KS2) av vegprosjektet E16 Smedalsosen-Borlaug.


Evaluering av støtteordninger for minoritetsmedier

Medietilsynet har på oppdrag fra departementet foretatt en evaluering av tilskuddsordningene for minoritetsmedier, inklusive tilskuddet til minoritetsspråklige publikasjoner og lokalkringkastingsformål.


Markeds- og konkurransesituasjonen for tilbringerreiser med tog til Oslo lufthavn Gardermoen

På oppdrag fra Samferdselsdepartementet har Transportøkonomisk institutt sett på markeds- og konkurransesituasjonen for reiser til og fra Oslo lufthavn Gardermoen.


Årsrapport for spesialisthelsetjenester 2010

Årsrapport fra Beregningsutvalget for spesialisthelsetjenesten (BUS) om aktivitets-, kostnads-, og produktivitetsutviklingen i spesialisthelsetjenesten.


Rapport om elevers utbytte av folkehøgskolen

Rapport om folkehøgskolen viser at personlig modning, utvikling av selvverd og mestringsforventning, sosial læring og forberedelse til utdanning er det viktigste utbyttet av et år i folkehøgskolen.


Maritim 21

Maritim21 er en helhetlig maritim forsknings- og innovasjonsstrategi utviklet av næringen på oppdrag fra Nærings- og Handelsdepartementet.


Gjennomgang av NRKs eksisterende tjenester på nye medieplattformer

Formålet med gjennomgangen er å sikre at NRKs nye tjenester faller inn under allmennkringkasteroppdraget slik dette fremgår av NRK-plakaten og selskapsvedtektene.


Energieffektivisering av bygg. En ambisiøs og realistisk plan mot 2040

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete ba i 2009 en arbeidsgruppe ledet av Eli Arnstad om å legge fram forslag til mål og utarbeide en tidsplan for å øke energieffektiviteten i nye og eksisterende bygg.


Innovasjon i sjømatnæringen

Rapport 24/2010. Utgitt av Nofima august 2010.


I etterpåklokskapens lys

Finanskrisens effekter i torskesektoren - Rapport 23/2010. Utgitt av Nofima august 2010


Sammendrag av "Analyse av kostnader knyttet til distribusjon av radio"

Kulturdepartementet (KUD) har i forbindelse med utarbeidelse av en stortingsmelding om overgang til digital radiokringkasting (DAB) bedt Teleplan om å gjennomføre en analyse av NRKs leiekostnader for distribusjonsnett for to scenarioer for radiokringkasting.


Evaluering av Innovasjon Norge

Evalueringen viser at Innovasjon Norge med stor sannsynlighet bidrar til økt verdiskaping i Norge.


Evaluering av Innovasjon Norge

I dag mottok nærings- og handelsminister Trond Giske evalueringsrapporten om Innovasjon Norge. Det er NHD som har tatt initiativ til undersøkelsen som er gjennomført av Econ Pöyry i samarbeid med Agenda Utredning & Utvikling AS og Damvad.


Årsrapport for 2009

Kontrollutvalgets for kommunikasjonskontroll sin årsrapport for 2009.


Evaluering av KID-ordningen 2007-2009

På oppdrag fra Samferdselsdepartementet har Urbanet Analyse og NIVI Analyse evaluert den såkalte KID-ordningen (insentivordning for kollektivtransport i distriktene).