Reglement

På denne siden finner du informasjon om regler og bestemmelser som kommer fra departementene.

Du kan avgrense oversikten ved å bruke navigatoren i høyre spalte.

Retningslinjer for materiellforvaltning i forsvarssektoren

Retningslinjene gjøres gjeldende fra 16. august 2010. Tidligere utgave datert 20. mars 2007 settes samtidig ut av kraft.


Forskrift om oppfølging og erstatning for personell som tjenestegjør eller har tjenestegjort i internasjonale operasjoner

Fastsatt av Forsvarsdepartementet 30. juni 2010 med hjemmel i lov 2. juli 2004 nr. 59 om personell i Forsvaret §§ 12a og 12b.


Hovedtariffavtalen i staten 1. mai 2010 - 30. april 2012

Stortinget har samtykket til at det med virkning fra 1. mai 2010 foretas lønnsregulering for arbeidstakere i det statlige tariffområdet for 1. avtaleår i tariffperioden 1. mai 2010 - 30. april 2012. Her finner du revidert hovedtariffavtale med lønnsplanhefte nr. 48 i pdf-format.


Instruks om sikkerhetstjeneste i Forsvaret

Instruks om sikkerhetstjeneste i Forsvaret. Fastsatt 29. april 2010 av Forsvarsdepartementet i medhold av instruksjonsmyndighet.


Retningslinjer for tjenestefeltet eiendommer, bygg og anlegg

Retningslinjene gjelder for bruk i forsvarssektoren med virkning fra og med 5. januar 2010. Forsvarsdepartementets retningslinjer for tjenestefeltet eiendommer, bygg og anlegg, datert 29. desember 2008, settes samtidig ut av kraft.


Prosjektstøtte

Forsvarsdepartementet tildeler prosjektstøtte over Prop. 1 S kapittel 1719, post 71. Prosjektstøtte tildeles til konkrete, tidsavgrensede aktiviteter, arrangementer og/eller møter i regi av frivillige organisasjoner hvilket som hovedregel går ut over ordinær drift. Organisasjonene må være registrert i Brønnøysund registeret.


Søknadsskjema for driftsstøtte 2011

Forsvarsdepartementet gir støtte til en rekke frivillige organisasjoner for å styrke befolkningens kunnskap og forståelse av norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk. Forsvarsdepartementet viderefører støtten til disse organisasjonene også i 2010.


Erstatnings- og forsikringsordninger

På denne siden blir det gitt informasjon fra Forsvarsdepartementet om erstatnings- og forsikringsordninger generelt, og særlig om rettighetene til vernepliktige og deltakere i internasjonale operasjoner.


Hovedtariffavtalen i staten 1. mai 2008 – 30. april 2010

Stortinget har samtykket til at det med virkning fra 1. mai 2009 foretas lønnsregulering for arbeidstakere i det statlige tariffområdet for 1. avtaleår i tariffperioden 1. mai 2008 – 30. april 2010. Her finner du revidert hovedtariffavtale med lønnsplanhefte nr. 47 i pdf-format.


Fastsettelse av samlet kvotemengde i perioden 2008-2012

Miljøverndepartementet har i dag fastsatt det samlede antall kvoter som skal gjøres tilgjengelig i det norske kvotesystemet for perioden 2008-2012.


Økonomiinstruks for Svalbards miljøvernfond


Skatteavtale Norge - Estland vedlegg3


Overføringsavtale

Overføringsavtalen skal fremme mobilitet av arbeidskraft mellom arbeidsgivere med offentlige tjenestepensjonsordninger.



Lydfiler: Rammeplan for barnehagens innhold og oppgaver

Rammeplanen gir retningslinjer for barnehagens verdigrunnlag, innhold og oppgaver. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring og vurdering av barnehagens virksomhet. Rammeplanen gir også informasjon til foreldre, eier og tilsynsmyndighet.


Instruks om innløysing og regulering av festeavgift i festeforhold der staten eller statleg styrde verksemder eig tomta

Instruksen gjev reglar for innløysing og regulering av festeavgift i festeforhold for bustadhus. Elles gjeld lov av 20.12.1996 nr.106, lov om tomtefeste. Vedteke ved kongeleg resolusjon 14. september 2007, med endring av kongeleg resolusjon av 13. juni 2008, og ikraftsetjing frå 1. juli 2008.


Forskrifter til universitets- og høyskoleloven

Forskrifter til universitets- og høyskoleloven som gjelder bl.a. krav til bachelorgrad, rammeplaner, akkreditering, evaluering og godkjenning, opptak, studier og eksamen, felles klagenemnd og egenbetaling.


Reglement om statlige universiteter og høyskolers forpliktende samarbeid og erverv av aksjer

Reglementet er fastsatt av Kunnskapsdepartementet med hjemmel i lov om universiteter og høyskoler § 12-4, og trer i kraft 1. januar 2008.


IKT i Forsvaret

Forsvarsdepartementet presenterer her "Konsept for styring av elektronisk informasjon i Forsvaret", "Policy for militær tilpasning og anvendelse av informasjons- og kommunikasjonsteknologi i Forsvaret" og "Beskrivelse av programområdet Informasjonsinfrastruktur".


Søknadsskjema for driftsstøtte 2008


Etiske retningslinjer for næringslivskontakt i forsvarssektoren

Utgitt av Forsvarsdepartementet april 2007


Vedtekter for Svalbards miljøvernfond


Framework


Konsesjonsverk





Nytt konsesjonsverk


Endringer i børsforskriften


Endring av bokføringsforskriften



Endring av revisorforskriften




Stortingets skattevedtak for inntektsåret 2007


Endringslov til enhetsregisterloven


Endringslov til forsikringsloven


Lov om finansiell sikkerhetsstillelse


Valutaregisterloven


Børsloven






Skattebetalingsloven 2005


Lov om Statens pensjonsfond


Endringslov til folketrygdloven


Endringslov til kulml., hevdsl. og ekstl.


Lov om pensjonsrettigheter innen EØS