Havressurs- og kystavdelingen

Havressurs- og kystavdelingen er ansvarlig fagavdeling for beredskap mot akutt forurensing, sjøsikkerhet og Norges forvaltning av de levende marine ressursene.

Avdelingen har også fagansvaret for fiskesalgslagene og førstehåndsomsetningen av fiske, økonomiske forhold i fiskeflåten og utfordringene knyttet til strukturen i fangstleddet. Havressurs- og kystavdelingen har derfor ansvaret for iverksetting av ny havne- og farvannslov, gjennomføring av ny havressurslov, samt oppfølging av losloven, deltakerloven og råfiskloven.

Den nasjonale forvaltningen av forebyggende sjøsikkerhet, herunder trafikksentraler og slepebåtkapasitet, seilingsleier og utvikling av farleissystemer og en farleisnormal, fyr og merker og navigasjonsinfrastruktur og lostjenesten hører til avdelingen. Det samme gjør den nasjonale forvaltningen av deltakelsen i og utøvelsen av fisket samt internasjonale spørsmål knyttet til global og regional ressursforvaltning. 

Havressurs- og kystavdelingen er koordinerende avdeling for kyst- og havmiljøspørsmål, forvaltningsplaner, forholdet mellom fiskeriene og petroleumsvirksomheten, FNs sjøfartsorganisasjon IMO, samt sjøsikkerhet, oljevernberedskap og andre havmiljøspørsmål på Svalbard.

Ekspedisjonssjef Johán H. Williams

Havressurs- og kystavdelingen

Kontaktinformasjon

Havressurs- og kystavdelingen

Telefon: 22 24 64 41/43
Faks: 22 24 95 85
Fiskeri- og kystdepartementet

Kontaktinformasjon

Havressurs- og kystavdelingen

Telefon: 22 24 64 41/43
Faks: 22 24 95 85