Samfunnssikkerhet

Hovedprinsippet i arbeidet med samfunnssikkerhet er at det departement som har ansvar for en sektor til daglig, også har ansvaret for beredskapsplanlegging og eventuell iverksettelse av beredskapstiltak i en krisesituasjon.

Sivilt beredskapBeredskapsøvelse i forbindelse med ferdigstillelsen av nye Nationalteatret StasjonFoto: Per Thrana

Justisdepartementet har det sektorovergripende samordningsansvaret på sentralt nivå innen redning og beredskap.

 

På denne siden finner du nyheter fra departementene som omhandler sivil beredskap. Du kan utforske temaet nærmere i menyen til høyre.

Nyheter fra departementene om samfunnsikkerhet

Styrka beredskap mot akutt forureining

- For å styrkje beredskapen mot akutt forureining foreslår regjeringa å auke løyvinga til slepebåtberedskap med 30 millionar kroner og midlane til beredskap mot akutt forureining med 25 millionar kroner i budsjettet for 2011. Vidare foreslår vi å løyve 30 millionar kroner til handtering av skipsvrak i 2011, seier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen

Ill.: Statsbudsjettet 2011

Statsbudsjettet 2011: Nytt forskingsprogram for betre transporttryggleik

Regjeringa vil styrkja innsatsen på forsking for betre tryggleik i transportsektoren. – Vi føreslår no å setja i gang eit breitt forskingsprogram over budsjettet til Samferdselsdepartementet, seier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Åpenhet og tillit

Den eneste måten vi kan sikre at Politiets sikkerhetstjeneste har tillit i befolkningen, er ved å være så åpne som mulig om det arbeidet tjenesten gjør, skriver justisministeren i en kronikk i VG.

Robin Kåss

Styrker helsesamarbeidet i nord

Gjensidig assistanse ved ulykker og transport av pasienter over grensene er to av temaene som statssekretær Robin Kåss i Helse- og omsorgsdepartementet diskuterer med russiske helsemyndigheter i Murmansk tirsdag og onsdag. 9 millioner kroner skal bidra til gode prosjekter.

Statsråden i Hallingdal

Førstehjelp redder liv

Prosjektet ”Livreddere i Hallingdal” skal lære 40 prosent av ungdom og voksne førstehjelp. – Målsettingen er imponerende. Dette kan virkelig bidra til å redde liv, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

En rask og effektiv redningshelikoptertjeneste

– Regjeringen er opptatt av å få på plass en raskere og mer effektiv redningshelikoptertjeneste som kan komme flest mulig mennesker til unnsetning i en vanskelig situasjon, sier statssekretær Terje Moland Pedersen. I dag er det besluttet hvilke kriterier som skal danne grunnlag for anskaffelsen av nye redningshelikoptre.

WHO-møte i Moskva

Vil styrke samarbeidet om helseberedskap

Helseberedskap under og etter ekstremvarmen og de enorme skogbrannene i Russland i sommer var et av hovedtemaene da helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen tirsdag møtte Russlands helse- og sosialutviklingsminister Tatiana Golikova i Moskva.

Fiskefartøy inn i oljevernberedskapen

Fiskefartøy skal kunne brukes i oljevernberedskapen både langs kysten og på sokkelen. – Hensikten er å styrke beredskapen og gi større fleksibilitet, sier nærings- og handelsminister Trond Giske.

Ragnhild Mathisen

Skal evaluere pandemivaksinasjonen

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skal se på vaksinasjon som strategi mot pandemien. Det fastslår statssekretær Ragnhild Mathisen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Eksplosivarbeidsgruppen

Innen 31. desember 2011

Flere dokumenter om temaet

Kontaktinformasjon

Justis- og politidepartementet

Telefon: 22 24 90 90

Adresse:

Akersgaten 42 (H-blokk)
Postboks 8005 Dep
0030 Oslo

Kontaktinformasjon

Justis- og politidepartementet

Telefon: 22 24 90 90

Adresse:

Akersgaten 42 (H-blokk)
Postboks 8005 Dep
0030 Oslo