Samhandlingsreformen

I  juni 2009 la regjeringen fram samhandlingsreformen i form av en stortingsmelding. Denne ble vedtatt 27. april 2010.
Norge bruker mest i verden på helse, men får ikke mest helse igjen for hver krone. Det er systemet det er noe galt med. Manglende kontakt mellom sykehus og kommuner er det viktigste hinderet for å gjøre helsetjenesten enda bedre. Dette skal vi nå gjøre noe med. Samhandling skal skje på grunn av, ikke på tross av systemene, mener regjeringen.

Du kan ikke se denne filmen. Aktiver script for å se film. Installer flashavspiller for å se film.


Statsministeren og helseministeren

73 millioner til samhandling landet rundt

111 prosjekter over hele landet får totalt 73 millioner kroner til samhandling i helsevesenet. 66,7 millioner kroner blir fordelt nå, resten senere i år. – Vi er glade for at det satses på samhandling landet rundt. Dette kommer pasientene til gode, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Anne-Grete Strøm-Erichsen. Foto: Hugo Kolstad, UNN

Kommuner og helseforetak forén dere. Slik blir takten og retningen

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsens tale ved åpningen av Samhandlingskonferansen i Tromsø.

Styrker samhandlingsreformen med 40 millioner

Regjeringen foreslår å øke bevilgningene til samhandlingsreformen med 40 millioner kroner, slik at bevilgningene for 2010 totalt blir på 73 millioner kroner. –Dette innebærer mer enn en dobling fra i fjor, og er et svar på den store interessen helsesektoren og mange kommuner har vist for reformen, sier helse- og omsorgsminister Anne- Grete Strøm- Erichsen.

Stortinget behandler samhandlingsreformen

Tirsdag 27. april behandler Stortinget stortingsmelding nr. 47 om samhandlingsreformen. Her kan du lese innstillingen fra helse- og omsorgskomiteen.

33 millioner kroner til samhandling

I disse dager utlyses 33 millioner kroner til satsing på lokalmedisinske sentre i kommunene. – Dette er bare starten. Lokalmedisinske sentre er en viktig del av styrkingen av helsetjenestene i kommune-Norge som kommer med samhandlingsreformen, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Roger Ingebrigtsen

Samhandlingsreformen fører ikke til sykehusnedleggelser

Lokalsykehus kommer ikke til å bli lagt ned som en følge av samhandlingsreformen. Tvert imot utgjør lokalsykehusene en hjørnestein i reformen. Det betyr ikke at disse sykehusene vil bestå i nøyaktig samme form som i dag.

Anne-Grete Strøm-Erichsen

Samhandlingsreformen – også for funksjonshemmede?

Dere har satt spørsmålstegn etter tittelen på min innledning: ”Samhandlingsreformen – også for funksjonshemmede?” Svaret er selvfølgelig ja – hvis ikke reformen er for disse gruppene – hvem skulle den være for da?

Forløpsprosjektet våren 2009 - Samhandlingsreformen

Som ledd i forberedelsene til St.meld nr 47 (2008-2009) Samhandlingsreformen etablerte Helse- og omsorgsdepartementet våren 2009 til sammen 13 arbeidsgrupper med fokus på pasienter og brukere av helse- og omsorgstjenesten.

Samhandlingsreformen på samisk

Samhandlingsreformen på samisk

Nå foreligger en kortversjon av Stortingsmelding nr 47 ( 2008-2009) ”Samhandlingsreformen. Rett behandling - på rett sted- til rett tid” på samisk, herunder et eget kapitel som omhandler særskilte utfordringer for den samiske befolkningen.

Skottland

Høster erfaringer om samhandling i Skottland

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen og kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete besøker sammen Skottland tirsdag 12. januar for å få innsikt i skotske erfaringer med samhandling i helsetjenesten.

Anne-Grete Strøm-Erichsen

Samhandlingsreformen og forebygging

Kommunenes rolle må endres og de må ta et større ansvar. Samtidig må spesialisthelsetjenesten endres. Vi må finne gode økonomiske systemer som støtter god samhandling, sa helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Samhandlingsreformen – Rett behandling – på rett sted – til rett tid

Samhandlingsreformen: Pasientene skal få bedre behandling der de bor. Det skal lønne seg å forebygge sykdom i forkant i stedet for å reparere i etterkant. Regjeringen vil satse mer på å unngå at folk blir syke og vil sørge for at det lønner seg for kommuner og sykehus å samarbeide.