Markedsadgang for norsk sjømat

Norsk fiskeri- og havbruksnæring konkurrerer på et globalt marked, og leverer i dag sunn og trygg sjømat produsert i et rent havmiljø til forbrukere i nærmere 150 land.

Eksportutvalget for fisk

Næringa er en av Norges fremste eksportnæringer, og betyr mye for bosetting og aktivitet langs vår lange kyst. Den gir arbeidsplasser i fisket, oppdrett og fiskeindustri, og skaper betydelige ringvirkninger for næringsliv og for forskning og utvikling.

Norge produserer om lag 3 millioner tonn fisk årlig, hvorav 90 prosent går til eksport. Derfor er markedsadgang for norsk fisk en sentral utfordring for norsk fiskeri- og havbrukspolitikk. Fiskeri- og kystdepartementets mål er å legge til rette for økt verdi av produkter basert på marint råstoff.


 

Siste dokumenter om marked og handel

Statsbudsjettet 2011

Regjeringa vidarefører garantiavtalar eitt år til

Regjeringa foreslår å vidareføre garantiavtalane som Innovasjon Noreg gjorde i 2009 med Norges Råfisklag og Norges Sildesalgslag i eitt år til, slik at avtalane tek slutt seinast 31. desember 2011. - Avtalane har vore eit viktig bidrag til å halde fisket i gang, seier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

Sjømat på Matstreif 2010

- Matstreif har vokst til å bli en viktig matbegivenhet i Oslo og jeg er svært glad for at sjømatsiden er så godt representert på Matstreif i år, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen under åpningen av matfestivalen Matstreif på Rådhusplassen i Oslo torsdag.

Matstreif 2010

Fiskeri- og kystministerens åpningstale på Matstreif 2010 Rådhusplassen 30. september 2010

Matsatsing under SKI-VM 2011

Fiskeri- og kystministerens tale på pressekonferanse om matsatsing under Ski-VM 2011 VM-huset, 30.september 2010

Ski-VM 2011

Profilerer norsk mat under SKI-VM 2011

Publikum og gjester til Ski-VM 2011 kan glede seg til å bli sultne. De får servert spesialutviklet VM-mat basert på norsk matkultur. Både i kiosker, gjestetelt og VM-sertifiserte restauranter i Oslo sentrum, blir det mulig å spise norsk tradisjonsmat.

Norsk sjømatnæring sin rolle i en fornyet og forbedret velferdsstat

-Et av regjeringas hovedmål er å fornye og forbedre velferdsstaten. Målet krever at vi har et konkurransedyktig næringsliv. Vi må skape for å kunne dele. Regjeringas visjon Norge - verdens fremste sjømatnasjon henger nært sammen med dette, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen på Egersundskonferansen 2010.

Foto: EFF

Ønsker økt bevissthet rundt sjømatnæringa blant nordmenn

-I utlandet er den norske sjømatnæringa en suksesshistorie, men hvorfor er ikke flere nordmenn mer klar over Norges stilling som en vellykket sjømatnasjon? Jeg tror at vi må øke bevisstheten rundt sjømatnæringa i hele landet, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen på åpent møte i Sandnes om bærekraftig oppdrett og samarbeid for arbeid i sjømatnæringa.

Foto: Eksportutvalget for fisk

Årets beste klippfisk

- Klippfisk av beste kvalitet gir betre pris og fornøgde og lojale kundar. Det er derfor viktig å premiere kvalitet knytt til ei unik råvare som klippfisk. Den produsenten som i år oppfylte dei strenge krava frå fagjuryen, og dermed kan smykke seg med tittelen Årets beste klippfisk 2010, er Brødrene Aarseth A/S frå Ellingsøya, sa fiskeri- og kystministeren i Kristiansund i dag.

Fisk for framtida – strategier for en bærekraftig norsk sjømatproduksjon

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg- Hansens innlegg under Fiskbranchens Riksförbunds årsstämma 2010 i Smögen i Sverige 7. mai i år.

Rekruttering til fiskeri- og havbruksnæringa

Statssekretær Vidar Ulriksen heldt innlegget under årsmøtet til opplæringskontoret i Sogn- og Fjordane den 6. april 2010.

Flere dokumenter om temaet

Kontaktinformasjon

Avdeling for havbruk, sjømat og marked

Telefon: 22 24 64 61/63
Faks: 22 24 95 85
Fiskeri- og kystdepartementet

Frihandelsavtaler

Norsk eksport av sjømat

Kontaktinformasjon

Avdeling for havbruk, sjømat og marked

Telefon: 22 24 64 61/63
Faks: 22 24 95 85