Nyhet, 18.06.2012

Slagsvold Vedum ny landbruks- og matminister

Trygve Slagsvold Vedum er i dag, 18 juni, utnevnt til ny landbruks- og matminister. Det blir nøkkel-overrekkelse kl 12.30. Pressen møter i resepsjonen i R5 seinest kl 12.15.

Slagsvold Vedum er 33 år gammel og har vært Stortingsrepresentant fra Hedmark siden 2005. Han er  nestleder i Senterpartiet og har vært parlamentarisk leder i Senterpartiets stortingsgruppe siden 2009. 

Slagsvold Vedum har utdanning fra Jønsberg landbruksskole og Tomb jordbruksskole. Han har studier fra Høgskolen i Hedmark, avdeling Blæstad og fra  Universitetet i Oslo. Han har hatt ulike verv i Senterpartiet lokalt og sentralt. Slagsvold Vedum driver hjemgarden i Stange. Han er gift og har to barn.

Lars Peder Brekk går tilbake til Stortinget, der han er valgt representant fra Nord-Trøndelag. Harald Oskar Buttedahl og Ane Hansdatter Kismul fortsetter i sine stillinger som statssekretær og politisk rådgiver i Landbruks- og matdepartementet.

Det blir nøkkel-overrekkelse i Landbruks- og matdepartementet, Akersgt 59, kl 12.30. Pressen møter i resepsjonen i R5 seinest kl 12.15.

 
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum

Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Foto: Stortinget)

cms03