Pressemelding , 21.12.2007

Nr.: 156

Støtte til trespråklig prosjekt i Storfjord kommune

Arbeids- og inkluderingsdepartementet gir 100 000 kroner i støtte til forprosjektet Mangfold styrker, et pilotprosjekt der målet er å synliggjøre og likestille norsk, samisk og kvensk/finsk kultur og språk i Storfjord kommune.


- Storfjord kommune er en av mange kommuner i nord hvor “de tre stammers møte” har vært avgjørende for utviklingen i kommunen. Dette prosjektet er viktig for å gi alle kulturene i kommunen mulighet for utvikling og felles fremtid. Jeg har tro på at prosjektet i Storfjord kan ha overføringsverdi også for andre kommuner, sier statssekretær Raimo Valle.

Storfjord kommune erklærte seg i mai 2007 som en trespråklig kommune. Mange av kommunens innbyggerne har tilhørighet i både norsk, samisk og kvensk/finsk kultur. Prosjektet Mangfold styrker skal, gjennom ulike kultur- og opplæringsaktiviteter, fokusere på å fremheve, levendegjøre, revitalisere og utvikle de ulike kulturene og fellesskapet mellom disse i Storfjord. Målet er å bidra til å gi innbyggerne økt identitetsfølelse og mulighet for den enkelte til å finne trygghet for sin kulturelle identitet. Prosjektet skal også utrede tiltak for å virkeliggjøre Storfjord som trespråklig kommune.