Styrer, råd og utvalg

Standardiseringsrådet

Standardiseringsrådet skal ta initiativ til og tilrettelegge for systematisk bruk av IT-standarder. Rådet skal gi anbefalinger til Fornyings- og administrasjonsdepartementet om hvilke standarder som bør anbefales eller gjøres obligatoriske å bruke i offentlig sektor, dvs. bli såkalte forvaltningsstandarder. Rådet skal primært ta for seg standarder som har relevans for en stor bredde av offentlige aktører.

Kontrollkomiteen for Finnmarkseiendommen

Komité som blant annet skal kontrollere at virksomheten i Finnmarkseiendommen drives i samsvar med finnmarksloven og annen lovgivning.

Karanteneutvalget

Karanteneutvalget avgjør saker om karantene og saksforbud for statsråder, statssekretærer og politiske rådgivere ved overgang til stillinger og verv utenfor statsforvaltningen, samt oppstart av næringsvirksomhet.

Partilovnemnda

Partilovnemnda er etter § 24 i partiloven et uavhengig forvaltningsorgan administrativt underlagt Kongen og departementet. Medlemmene i nemnda er oppnevnte for seks år av gangen.

Klagenemnda for Offentlige Anskaffelser (KOFA)

Klagenemnda for offentlige anskaffelser behandler klager om brudd på lov om offentlige anskaffelser og forskrifter gitt med hjemmel i denne. Nemnda avgir rådgivende uttalelser og skal bidra til at tvister om offentlige anskaffelser løses på en effektiv, uhildet og grundig måte.

Tilsettingsrådet for overtallige arbeidstakere i staten

Statens sentrale ankeorgan for tilsettingssaker avgjør tilsettingssaker der hvor det ordinære tilsettingsorganet i en statlig virksomhet ikke vil tilsette en søker med fortrinnsrett til ledig stilling, men i stedet vil tilsette en annen søker.

Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet