Nyhet , 16.12.2010

Tollfri import av høy

Ved behov for fôring får reindriftsutøvere nå anledning til å importere høy tollfritt. Søknad om slik import skal sendes Statens landbruksforvaltning. Det er kort behandlingstid.

Ved avlingssvikt eller svikt i leveranser av høy fra norske produsenter kan det søkes om en andel av importkvoten for høy. Det er avsatt 1500 tonn høy til slike tilfeller.

For å få en andel av denne kvoten må det sendes en søknad om inneholder følgende:

    

Rein på beite
Ved behov for fôring får reindriftsutøvere nå anledning til å importere høy tollfritt.
Foto: Asgeir Helgestad, Samfoto.

  1. søkers navn, adresse og foretaksnummer,
  2. hvilket kvantum som ønskes
  3. hvilket land/område importen kommer fra (EU eller andre land)
  4. firmaattest: firmaet må være registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund. Firmaattesten skal ikke være eldre enn 6 måneder
  5. RF1244-skjema for betalt skatt: firmaet må ha oppfylt sin forpliktelse med hensyn til betaling av skatt og legge frem attest som viser dette. Attesten må ikke være eldre enn 6 måneder.
  6. RF1244-skjema for betalt merverdiavgift: firmaet må ha oppfylt sin forpliktelse med hensyn til betaling av avgifter og legge frem attest som viser dette. Attesten må ikke være eldre enn 6 måneder.
  7. en bekreftelse fra jordbrukssjefen i kommunen/fylkesmannens landbruksavdeling/reindriftsagronomen om at det har vært vesentlig avlingssvikt i det aktuelle området eller at det ikke er mulig å skaffe leveranser av norskprodusert høy.

Statens landbruksforvaltning (SLF) skal ta hånd om direktoratsoppgaver for Landbruks- og matdepartementet (LMD).

cms03