Underliggende virksomheter

Logo Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet, med hovedkontor i Bergen, er rådgivende og utøvende organ for Fiskeri- og kystdepartementet innen fiskeri- og havbruksforvaltningen. Hovedoppgavene er knyttet til regulering, rettledning, tilsyn, ressurskontroll og kvalitetskontroll.

Nettsiden til Fiskeridirektoratet

Kystverket

Kystverket

Kystverket er rådgivende og utøvende organ for Fiskeri- og kystdepartementet i havne- og farvannsforvaltningen. Kystverkets hovedkontor ligger i Ålesund, men består i tillegg av en beredskapsavdeling, som ligger i Horten. Kystverket er organisert i fem regioner med regionkontor i Arendal, Haugesund, Ålesund, Kabelvåg og Honningsvåg.

Nettsiden til Kystverket

Logo Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet

Havforskningsinstituttet med hovedvirksomhet i Bergen, er rådgiver for Fiskeri- og kystdepartementet og har sentrale oppgaver i undersøkelse og overvåking av fiskebestander og sjøpattedyr, hav- og kystmiljø og i arbeid med havbruk og havbeite.

Nettsiden til Havforskningsinstituttet

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning

Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforsking (NIFES) i Bergen er rådgiver for fiskerimyndighetene, Mattilsynet og næringen i ernærings- og mattrygghetsspørsmål og driver forskning knyttet til disse områdene.

Nettsiden til Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning

Fiskeri- og kystdepartementet