Underliggende virksomheter

NAV

Arbeids- og velferdsetaten (NAV)

Arbeids- og velferdsetaten skal bidra til å skape et inkluderende samfunn, et inkluderende arbeidsliv og et velfungerende arbeidsmarked.

Nettsiden til Arbeids- og velferdsetaten (NAV)

Arbeidsretten

Arbeidsretten

Arbeidsretten er en særdomstol som behandler tvister om gyldighet og fortolkning av tariffavtaler og visse tvister om fortolkning av arbeidstvist- og tjenestetvistlovens regler, tvister om brudd på tariffavtaler og om sanksjoner ved slike avtalebrudd. Arbeidsretten behandler også tvister om erstatningsansvar ved avtalebrudd og ulovlig arbeidsstans.

Nettsiden til Arbeidsretten

Arbeidstilsynet
Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet fører tilsyn med at bestemmelsene gitt, i og i medhold av arbeidsmiljøloven, blir overholdt.

Nettsiden til Arbeidstilsynet

Pensjonstrygden for sjømenn
Pensjonstrygden for sjømenn

Pensjonstrygden for sjømenn

Pensjonstrygden for sjømenn omfatter, etter hovedregelen, norske sjømenn og personer med fast bopel i Norge som er arbeidstakere på norskregistrerte skip.

Nettsiden til Pensjonstrygden for sjømenn

Petroleumtilsynet
Petroleumtilsynet

Petroleumstilsynet

Petroleumstilsynet (Ptil) skal legge premisser for og følge opp at aktørene i petroleumsvirksomheten holder et høyt nivå for helse, miljø, sikkerhet og beredskap og gjennom dette også bidra til å skape størst mulig verdier for samfunnet.

Nettsiden til Petroleumstilsynet

Riksmeklingsmannen
Riksmeklingsmannen

Riksmeklingsmannen

Institusjonens oppgave er å mekle i interessetvister mellom partene i arbeidslivet, dvs. tvister om opprettelse eller revisjon av tariffavtaler. Virksomheten ledes av riksmeklingsmannen.

Nettsiden til Riksmeklingsmannen

STAMI
STAMI

Statens arbeidsmiljøinstitutt

Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI) er et forskningsinstitutt med kompetanse innen medisin, fysiologi, kjemi, biologi, psykologi og andre fag. Instituttet retter seg mot alle deler av norsk arbeidsliv.

Nettsiden til Statens arbeidsmiljøinstitutt

Statens pensjonskasse

Statens Pensjonskasse

Statens Pensjonskasse administrerer pensjonsordningen for statsansatte og store deler av undervisnings- og forskningssektoren. For de statsansatte er medlemskap i Statens Pensjonskasse obligatorisk.

Nettsiden til Statens Pensjonskasse

Trygderetten
Trygderetten

Trygderetten

Trygderetten er et uavhengig ankeorgan for trygdeetatens og arbeidsmarkedsetatens vedtak etter folketrygdloven, og for andre offentlige pensjons- og trygdeordninger.

Nettsiden til Trygderetten

Arbeidsdepartementet