PRM: Nyttig rapport om verneplanarbeid fra Tysfjord/Hellemo

Visepresident Johan Mikkel Sara og miljøvernminister Helen Bjørnøy mottok i dag en rapport om hvordan det nasjonale arbeidet for bruk og vern i det lulesamiske området; Tysfjord/Hellemo skal videreføres. Rapporten er laget på oppdrag fra Sametinget og Miljøverndepartementet.
Publisert av Amundsen, Roy. Sist endret 18.04.2006
Et utvalg med høg lulesamisk representasjon har utarbeidet planene. Rapporten som omfatter forslag til organisering, utredningsprogram og fremdriftsplan ble overlevert til visepresidenten og statsråden av lederne for utvalget; direktør Filip Mikkelsen for Árran - lulesamisk senter og fylkesmiljøvernsjef Roar Høgsæt - Fylkesmannen i Nordland.

- Rapporten er et meget nyttig bidrag i Sametingets arbeid med å få på plass særskilte retningslinjer for verneplanarbeid i samiske områder. Utvalgsarbeidet for Tysfjord/Hellemo har således fungert som en modell for hvordan verneplanarbeid i samiske områder bør gjøres. Det er viktig at beslutninger knyttet til vern tar utgangspunkt i lokalbefolkningens kulturelle forståelse og bruk av natur, sier visepresident Johan Mikkel Sara.

- Jeg hadde en positiv samtale om vern i samiske områder med miljøvernminister Helen Bjørnøy i dag. Vi er i en konstruktiv dialog med Miljøverndepartementet om dette temaet, og vi håper på å oppnå enighet omkring retningslinjene innen kort tid. Både forståelsen og viljen til dette er tilstedet, sier Sara.
Johan Mikkel Sara
Sametingets visepresident
Johan Mikkel Sara
TelefonMobil
22 42 48 05908 29 047