PRM: - Mer spillemidler til samisk idrett

I 2005 ble det for første gang avsatt spillemidler til samiske idrettsformål. Dette var et viktig anerkjennelse, men sametingsrådsmedlem Terje Tretnes mener at det er behov for langt større bevilgninger for å kunne møte utfordringene som samisk idrett står overfor.
Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 20.04.2006
I 2005 ble det for første gang avsatt spillemidler til samiske idrettsformål. Kultur- og kirkedepartementet avsatte kr. 300 000 til formålet. Dette var et viktig anerkjennelse av den virksomheten som skjer innen samisk idrett, men sametingsrådsmedlem Terje Tretnes mener at det er behov for langt større bevilgninger for å kunne møte de mange utfordringene som samisk idrett står overfor.

- Samisk idrett har helt spesielle behov og i dag får for eksempel ikke reinkappkjøring og lassokasting den støtten de trenger. Vi ser at samisk idrett mange ganger faller utenfor de idrettsmidler som ellers tildeles i Norge. Det må også til en satsing på å rekruttere barn og ungdommer til samisk idrett, sier Tretnes.

Sametinget har for 2006 avsatt over 1,7 million kroner til Samisk idrettsforbund-Norge, Samisk fotballforbund, og til Samisk idrettsforbunds deltakelse i Arctic Winter Games som i år ble arrangert i Alaska. Dette mener Tretnes er en viktig satsing, men langt fra nok.

- Sametinget ikke mulighet til å avsette ytterligere midler til samisk idrett innenfor sine budsjettrammer, selv om behovene er store. Derfor vil det være viktig at samisk idrett blir tilført spillemidler også i fremtiden, og at beløpet oppjusteres årlig inntil en når et nivå den fortjener, avslutter Tretnes.
Terje Tretnes
Medlem av Sametingsrådet
Terje Tretnes
TelefonMobil
78 47 40 00416 22 599