Tale: Overrekkelse av ny sørsamisk bokbuss

Sørsamisk bok- og kulturbuss
Rådsmedlem Jarle Jonassens tale ved Sametingets overrekkelse av ny sørsamisk bokbuss til Nordlands fylkeskommune. Torsdag 4. mai 2006, Nytorget, Mo i Rana.
Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 04.05.2006
I dag er en gledens dag for bok-, språk og kulturinteresserte i hele det sørsamiske området. Ny bokbuss betyr at spennende tanker, nye ideer og etterlengtet informasjon fortsatt kan spres i dette området. Biblioteket er et senter for utvikling av samisk identitet og det er en portal ut til verden - og inn til oss selv. En portal inn i den samiske litteraturen og musikken - samtidig en portal ut i verdenslitteraturen. Bokbussen er alt dette - på hjul. Et global og lokal møtested for tankene og ideene.

I 2004 feiret Gærjah Sitji Jarngeste - den sørsamiske bokbussen 10 års jubileum. I fjor ble det bevilget 2 millioner kroner til ny samisk bokbuss gjennom revidert statsbudsjett. Sametinget fulgte opp vedtaket. Og her står jeg, i 2006, med nøkkelen til en ny buss. Jeg er sikker på den blir nøkkelen til fortsett suksess og fortsatt vekst.

Med disse ordene overrekker jeg nøkkelen og ønsker engasjerte ansatte og brukere av bokbussens tjenester lykke til med ny buss.