PRM: Kunstneravtale for 2007

Duodji
Sametinget og Samisk kunstnerråd har inngått kunstneravtale for 2007. Man er enige om en økonomisk ramme for bevilgningene over sametingsbudsjett på 4 350 000 kroner. Dette tilsvarer en økning på 350 000 kroner eller 9 prosent i forhold til kunstneravtale for 2006.
Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 15.06.2006
- Årets kunstnersavtale innebærer en betydlig økning sammelignet med avtalen fra 2006. I avtalen øker vi driftstøtten til kunstnerorganisasjonene og dobler størrelsen på samisk kunstfond. Med dette styrker Sametinget både samisk kunst og kultur, sier rådsmelden Terje Tretnes.

Avtalen omfatter driftstøtte til kunstnerorganisasjoner, stipend til samiske kunstnere, innkjøpsordning av billedkunst og dáiddaduodji, og samisk kunstfond. Avtalen skal godkjennes av Sametingets plenum september 2006. Avtalen er en oppfølging av Hovedavtalen for Kunstneravtale av 19. august 2004.

Samisk Kunstnerråds Forhandlingsutvalg anser Sametingets forhandlere for å ha forholdt seg profesjonelt, og for å ha ført en og dialog gjennom hele forhandlingsprosessen.

- Vi er fornøyd med at Sametinget øker bevilgningene til samiske kunstnerformål. Dette viser at Samarbeidsavtalen som vi har underskrevet med Sametinget har positive ringvirkninger, sier leder Mathis Hætta i Samisk Kunstnerråd.