Nye samiske læreplaner for skoleåret 2006/2007

Opplæring 1
I det nye skoleåret tas nye læreplaner i bruk. De nye læreplanene er en del av Kunnskapsløftet – Samisk, som er en ny reform og erstatter L97S.
Reformen innføres gradvis og høsten 2006 tas læreplaner på grunnskolens 1.-9. trinn og i videregående trinn 1 i bruk.

Det var den 29. juni 2006 at Kunnskapsdepartementet fastsatte nye læreplaner for Kunnskapsløftet – Samisk, der Sametinget har hatt et særskilt ansvar for utarbeidelsen.

Følgende nye læreplaner er fastsatt:

- Læreplaner for gjennomgående fag i grunnskolen og videregående opplæring: Naturfag og norsk for elever med samisk som førstespråk.

- Læreplaner for grunnskolen: Kristendoms-, religions – og livssynskunnskap, samfunnsfag, duodji, musikk og mat og helse.

- Tidligere i år fastsatte Sametingsrådet nye læreplaner for opplæring i samisk som førstespråk og samisk som andrespråk.

Kunnskapsdepartementet har etter konsultasjoner med Sametinget fastsatt fag- og timefordeling i grunnskolen og videregående skolen for elever som har samisk opplæring.

I tillegg er det nå høringsrunde på samiske læreplaner for videregående trinn 2 Reindrift og videregående trinn 2 Design og duodji. Høringsfristen for disser er satt til 29. september i år.

Ytterligere syv samiske læreplaner for videregående opplæring vil i løpet av høsten bli sendt på høring.
Publisert av Magga, Sárá Márja. Sist endret 14.07.2006