Støtte til samisk barnehage i Tromsø

Barn
Sametingets tilskuddsstyre har bevilget 150 000 kroner til samisk barnehage i Tromsø for å skape samiskinspirert utelekeområde.
Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 19.09.2006
Den samiske barnehagen i Tromsø ble opprettet i 1983. Barnehagen eies og drives av Tromsø kommune. De har holdt til i samme lokaler siden start, men skal nå i høst flytte inn i nye og større lokaler. I den forbindelse har de søkt om midler til å skape et samiskinspirert utelekeområde.

Sametingets tilskuddsstyre skriver i sin begrunnelse: ”det er viktig å synliggjøre en samisk institusjon, og de samiske barnehagene bør ha et samisk preg som er synlig, en ytre markører. Det er særlig viktig at det samiske er synlig i en by, fordi det vil være med på å styrke de samiske barnas identitet, fellesskapsfølelse og tilhørighet til en kultur. Det samiske blir ofte borte eller usynlig i en by. En samiskpreget utemiljø vil være med på å synliggjøre barnehagen og derved styrke bysamenes samiskhet."

Tilskuddet ble bevilget på Sametingets tilskuddsstyres møte i Øksfjord tildligere denne måneden. På møtet ble det bevilget midler til 8 samiske barnehager til ulike prosjekter og utviklings– og forsøksarbeid i barnehager. Støtten blir bevilget en gång i året og er for 2006 på til sammen 544 000 kroner.