Støtte til småskala matproduksjon

Sau
Sametingets tilskuddsstyre har gitt støtte til til to kvinner i Nyvoll, Alta kommune, som vil etablere småskala matproduksjon basert på eget råstoff fra sauehold.
Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 19.09.2006
Sametingets tilskuddsstyre ser det som positivt at kvinner i jordbruket vil satse på produktutvikling og verdiskaping basert på råstoff fra eget sauehold. Målsettingen er å få økt lønnsomhet i fra egen produksjon gjennom sine nisjeprodukter. Disse to støttemottakerne har gått gradvis frem gjennom etablererstipend og fagreiser. Gjennomført prøveproduksjon har falt heldig ut gjennom god avsetning. Nå vil de satse mer bevisst med etablering av eget produksjonslokale. Det er også gjort en nisjeavtale med Gilde.

- Dette prosjektet viser at det finnes vilje til å gjøre produktutvikling og få til verdiskaping ute i distriktene. Spesielt positivt er det at kvinner viser initiativ og har pågangsmot til å skape egne arbeidsplasser der de er bosatt, sier styreleder Ann-Mari Thomassen.

Sametingets tilskuddsstyre har avholdt et møte i Øksfjord tidleger denne måneden. På møtet ble det innvilget støtte til næringsformål på vel 1 million kroner.