PRM: Samer møter EU kommisjonens president

Samisk parlamentarisk råd holder i kveld møte med president José Manuel Barroso, leder for EU kommisjonen.
Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 03.10.2006
Samisk parlamentarisk råd vil også møte to av lederne av EU parlamentets syv største politiske grupperinger - Graham Watson (leder for Gruppen Alliansen liberaler og demokrater) og Monica Frassoni (leder for Gruppen De Grønne). Det blir også holdt møte med regionkontorene for Nord-Sverige, Nord-Finland og Nord-Norge. Hensikten med møtene er å få bedre kontakt med EU, fremme samepolitikk innenfor naturresursutnyttelse, utviklingsplaner for nordområdene, Nordisk samekonvensjon og russiske samers forhold og rettstilling.

- Det er viktig at samene som urfolk får sin stemme hørt i EU. Samene er bosatt i EU-landene Sverige og Finland, og Norge er medlem EØS-samarbeidet. Derfor er det naturlig at Samisk parlamentarisk råd bygger opp kontakter og samarbeid innenfor EU-systemet, sier sametingspresident og medlem av Samisk parlamentarisk råd Aili Keskitalo.

Samisk parlamentarisk råd er et samarbeidsorgan for sametingene i Finland, Norge og Sverige. Samerådet og samene i Russland deltar som observatører. Rådets oppgave er å arbeide med spørsmål som berører samene på tvers av landegrensene. Målet med det nordiske samarbeidet er å samordne den samiske stemmen internasjonalt, og spesielt i forhold i internasjonal urfolkspolitikk.
Aili Keskitalo
Sametingspresident
Aili Keskitalo
TelefonMobil
78 47 40 00971 29 305