PRM: Øker bevilgningene til språk og kultur

Sametingsrådet foreslår å styrke bevilgningene til samisk kultur med 9,9 millioner kroner i neste års budsjett. 5 millioner kroner foreslås til styrking av tospråklighet, mens 1,8 millioner kroner bevilges til en styrking av samiske institusjoner og organisasjoner.
Publisert av Hivand, Pål. Sist endret 11.10.2006
- Vi øker også bevilgningen i forhold til samarbeidsavtalene med fylkeskommunene med 1,7 millioner kroner. Samarbeidet med fylkeskommunene har vært svært vellykket, og vi ønsker nå å synliggjøre og utvikle det gode samarbeidet om samiske kulturtiltak i regionene, sier Jonassen.

500.000 kroner foreslås til utvikling av digital stavekontroll sørsamisk, mens rådet foreslår å øke bevilgningene til stipend for samiske elever i videregående skoler med 300.000 kroner. I tillegg styrker rådet bevilgningene til samiske bokbusser med 500.000 kroner og 370.000 kroner til styrket vern av samiske kulturminner.

- Vi hadde håpet på bedre økonomiske rammer fra norske myndigheter, og årets budsjett må sees i forhold til de rammene Sametinget er gitt av regjeringen, sier Jonassen.