Gollegiella 2006 til Harald Gaski og Jouni Moshnikoff

Gollegiella
Harald Gaski og Jouni Moshnikoff er tildelt årets Gollegiella pris. Prisen ble delt ut i dag, under årets fellesmøte mellom sameministrene og sametingspresidentene i Oslo. Prisen ble første gang utdelt i 2004.
I begrunnelsen for prisutdelingen, heter det om prisvinnerne:

Jouni Moshnikoff
får tildelt språkprisen Gollegiella 2006 for sitt store engasjement helt fra 1970-årene for fremme av sitt morsmål, østsamisk, og som har fortsatt brenner for.

Harald Gaski
får tildelt språkprisen Gollegiella 2006 for sitt omfattende språkutviklingarbeid. Han har i lang tid vært med på å fremme bruken av samisk språk i samfunnet og har, spesielt i forbindelse med sin forskning, vært med på å høyne statusen for samisk litteratur og gjøre den kjent over hele verden. Han har også i stort monn bidratt til at samisk er blitt et moderne kommunikasjonsspråk.

Om Gollegialla-prisen
Sameministrene og sametingspresidentene i Finland, Sverige og Norge har opprettet en nordisk samisk språkpris – Gollegiella – som betyr "gullspråk" i oversettelse fra samisk. Prisen er på 100 000 norske kroner og deles ut til enkeltpersoner, grupper, organisasjoner eller institusjoner som har gjort en verdifull innstats til fremme av samisk språk. Prisen deles ut annet hvert år til en vinner i Finland, Sverige, Russland og/eller Norge. Prisen ble første gang delt ut i 2004.