PRM: Seminar om ikke-fornybare ressurser i nordområdene

Sametingsrådet arrangerer tirsdag 14. november seminar om forvaltningen av ikke-fornybare ressurser i nordområdene. Målet med seminaret er å rette fokus på de utfordringer som mineral- og petroleumsvirksomhet i nordområdene representerer for urfolkene i regionen.
Publisert av Hivand, Pål. Sist endret 13.11.2006
- Utviklingen i Nordområdene gir muligheter men representerer også trusler, for utviklingen av det samiske samfunn og i forhold til posisjonen for urfolkene i Arktis. Det er nødvendig å se de ulike utviklingstrekkene i sammenheng for å sikre at verdien fra fremtidig næringsutvikling i nord også kommer urfolkene til gode., understreker sametingspresident Aili Keskitalo.

Blant foredragsholderne på seminaret er leder Rune Fjellheim fra Arktisk Råds urfolkssekretariat, HMS-sjef Liv Nilsen i
petroleumsselskapet Eni Norge, bergmester Per Zakken Brekke, exploration manager Jim Coppard fra mineralselskapet American Anglo, Jørgen Stenvold fra Store Norske Gull AS, og ordfører Klemet Erland Hætta fra Kautokeino kommune

- Det samiske samfunn vil måtte forholde seg til nasjonale og internasjonale selskaper som ønsker tilgang til naturressurser på land og utenfor kysten. Det vil derfor være utfordrende å etablere gode forvaltningsregimer som sikrer en bærekraftig utnyttelse av ressursene i tråd med en ønsket utvikling av det samiske samfunnet, sier Keskitalo.

Seminaret avvikles på Sametinget i Karasjok, og starter kl. 09.00.
 
Aili Keskitalo
Sametingspresident
Aili Keskitalo
TelefonMobil
78 47 40 00971 29 305