PRM: Fornøyd med Regjeringens nordområdestrategi

Sametingspresident Aili Keskitalo er fornøyd med Regjeringens strategi for nordområdene, og vektlegger spesielt at norske myndigheter legger til grunn urfolkenes rettigheter i utviklingen av områdene.
Publisert av Hivand, Pål. Sist endret 01.12.2006
- Dette danner et godt grunnlag for samarbeid mellom Sametinget og Regjeringen om nordområdene. Anerkjennelse av urfolkenes rettigheter innebærer at vi alle kan utnytte det potensialet som ligger i framtidig utvikling innen næring, forskning og ressursforvaltning, for å skape en sterkere posisjon for samer og andre urfolk i nord, sier Keskitalo.

Keskitalo understreker at styrket samarbeid på tvers av landegrensene, både mellom statene og urfolkene, er nødvendig for en helhetlig og forsvarlig utviklingen av nordområdene. Denne uka ga også Sametinget i plenum sin tilslutning til Sametingsrådets melding ”Utvikling for urfolks framtid”, om Sametingets internasjonale satsingsområder. Utvikling av nordomådene er der nevnt som ett av tre hovedsatsingsområder.

- Jeg er glad for at det i Sametinget og i Regjeringen er enighet om en offensiv og internasjonal innsats for å styrke urfolkenes rettigheter og livsvilkår. Fra Sametinget vil vi prioritere det internasjonale rettighetsarbeidet i FN, Barentsregionen, og spesielt fokusere på de utfordringene som klimaendringene representerer, sier Keskitalo.


Til redaksjonene:
Sametingets visepresident deltar på Regjerningens presentasjon av nordområdestrategien i Tromsø.

Aili Keskitalo
Sametingspresident
Aili Keskitalo
TelefonMobil
78 47 40 00971 29 305
Johan Mikkel Sara
Sametingets visepresident
Johan Mikkel Sara
TelefonMobil
22 42 48 05908 29 047