Høring: Prinsipper for opplæringen i læreplanverket for Kunnskapsløftet - Samisk

Kunnskapsløftet
Sametinget inviterer til høring til Prinsipper for opplæringen - samisk som en del av Læreplanverket for Kunnskapsløftet – Samisk, med høringsfrist 31. januar 2007.
Høringsinstansene bes uttale seg om utkast til Prinsipper for opplæringen – samisk utdyper og tydeliggjør ut fra et samisk ståsted og perspektiv, de prinsipper som grunnopplæringen i den samiske skolen bør bygge på.

Høringsutkastet er på samisk og norsk. Høringsinstansene velger selv på hvilket språk de vil uttale seg. Høringsinstanser anmodes til å avgi høringsuttalelser elektronisk.

Frist
31. januar 2007.

Høringsutkast
Høringsutkastet bygger på "Prinsipper for opplæringen i Læreplanverket for Kunnskapsløftet", og utdyper og tydeliggjør ut fra samisk ståsted og perspektiv, de prinsipper som grunnopplæringen i den samiske skolen bør bygge på. Prinsipper for opplæringen – Samisk skal:

• være forpliktende for opplæring på alle nivåer i grunnskolen og videregående opplæring for elever som får opplæring etter Læreplanverket for Kunnskapsløftet - Samisk
• sammenfatte og utdype bestemmelser i opplæringsloven, forskrift til loven, herunder Læreplanverket for Kunnskapsløftet - Samisk, og må ses i lys av det samlede regelverket
• bidra til å tydeliggjøre skoleeiers ansvar for en opplæring som er i samsvar med lov og forskrift, i tråd med menneskerettighetene og urfolksrettighetene og tilpasset lokale og individuelle forutsetninger og behov
• inngå i grunnlaget for å videreutvikle kvaliteten og for systematisk vurdering av skole og lærebedrift
• inngå som en naturlig del av det lokale læreplanarbeidet
• tydeliggjøre skolenes og lærebedriftenes ansvar for at elever og lærlinger får en opplæring som fremmer utvikling av flerkulturell og sosial kompetanse, læringsstrategier og motivasjon.
Publisert av Hivand, Pål. Sist endret 21.12.2006