PRM: Ingen reduksjoner i Samisk Utviklingsfond

Penger
Sametingsrådet ønsker å presisere at medienes oppslag i forrige uke om reduksjoner i bevilgningene til Samisk Utviklingsfond ikke er korrekte.
Publisert av Hivand, Pål. Sist endret 06.12.2006
Ut fra Sametingets vedtatte budsjett kan det se ut som om bevilgningen til fondet er redusert med 2,6 millioner. Det er ikke korrekt.

- Vi har av fondets ramme bevilget 500.000 kroner til evaluering av Samisk Utviklingsfond, for å se om vi når målene for fondet. Målene for fondet er å bidra til etablering av arbeidsplasser i samiske områder og slik legge forholdene til rette for en stabil bosetting i samiske områder. Det vil være svært nyttig å få dette vurdert nå, sier rådsmedlem Jarle Jonassen.

I tillegg er det i budsjettet tatt høyde for manglende bevilgning til Interreg-programmene som Sametinget har deltatt i. Disse bevilgningene har tidligere vært gitt i forbindelse med revidert statsbudsjett, og er derfor ikke tatt med i årets ordinære budsjett for Sametinget. Dette utgjør en reduksjon på 2,1 millioner kroner i forhold til revidert budsjett 2006. Samlet sett gir dette et bilde av en reduksjon i rammen for utvilklingsfondet på 2,6 millioner kroner.

- Det er derfor ikke korrekt at rammene for fondet er redusert. Vi bruker noen midler til analyse og evaluering av fondsordningen, og regner med at Regjeringen bevilger Interreg-midler over revidert budsjett dersom man fortsatt ønsker at Sametinget skal delta i Interreg-arbeidet, avslutter Jonassen.
Jarle Jonassen
Medlem av Sametingsrådet
Jarle Jonassen
TelefonMobil
78 47 40 00975 81 637