PRM: - Else Laula Renberg kampskrift på samisk

Den norske delegasjonen i Samisk parlamentarisk råd ønsker å bidra til at tekstene av Else Laula Renbergs historiske kampskrift ”Inför Lif eller Död?” fra 1904 blir oversatt til samisk.
Publisert av Kuhmunen, John-Marcus. Sist endret 16.03.2007
Dette for å gjøre hennes politiske arbeid kjent for den samiske allmennheten.

- Elsa Laula Renberg kjempet hele sitt liv for samiske rettigheter. Hun er en av de største samepolitiske ledere vi har hatt – om ikke den største, sett i lys av hennes samtid. Vi mener at det er viktig å løfte fram hennes arbeid utover det at hun stod bak både ideen om og virkeliggjørelsen av det første samiske landsmøtet som er grunnen til at vi feirer den samiske nasjonaldagen 6. februar. Hennes skrifter er fremdeles aktuelle for at de omhandler grunnleggende forutsetninger for at samene skal kunne overleve som et folk, sier Aili Keskitalo, president i Samisk parlamentarisk råd.

Keskitalo poengterer at i dag utvikles det samiske samarbeidet over landegrensene og at samisk likestilling er et av mange samarbeidsområder. Blant annet holdes den felles samiske konferansen SÁMIS ”Makt og avmakt i kjønnsperspektiv”, der kjønnslikestilling i et samisk perspektiv er hovedtema 19.-20. april i Oslo.
Aili Keskitalo - president i Samisk parlamentarisk råd
Telefon KarasjokTelefon KautokeinoMobil
78 47 40 0078 48 42 00917 29 305