PRM: Skuffet over revidert statsbudsjett

Sametingsrådet er skuffet over at regjeringen ikke finner rom for å justere opp bevilgningene til samiske formål i revidert statsbudsjett.
Publisert av Hivand, Pål. Sist endret 15.05.2007
Rådsmedlem Jarle Jonassen mener budsjettprosessen illustrerer behovet for å endre budsjettprosessene mellom Sametinget og regjeringen.

- Regjeringen er godt kjent med situasjonen og de store økonomiske behovene innenfor nærings- og kultursektoren i det samiske samfunnet. Vi står overfor store utfordringer når det gjelder utvikling av samiske læremidler, utvikling av samisk næringsliv og samisk litteratur, for å nevne noe. Derfor er det trist når regjeringen allikevel ikke bidrar til å dekke disse behovene, sier Jonassen.

Nå forventer Sametingsrådet at regjeringen raskt følger opp rapporten om Sametingets formelle stilling og budsjettprosedyrer. I rapporten foreslås det at det etableres budsjettprosedyrer for fastsetting av de årlige overordnede økonomiske rammene for Sametinget og øvrige samiske tiltak.

- Dagens ordning om budsjettene til Sametinget og andre samiske formål er uforutsigbar og setter det samiske samfunnet i en avmaktssituasjon ved hvert budsjett. Jeg forventer derfor at Sametinget og regjeringen raskt arbeider seg fram til nye prosedyrer for budsjettfordeling, avslutter Jonassen.

Jarle Jonassen
Medlem av Sametingsrådet
Jarle Jonassen
TelefonMobil
78 47 40 00975 81 637