Tilgang til eksemplar av Sametingets valgmanntall

I forbindelse med registrering av samepolitisk organisasjon og ved listestilling til sametingsvalget 2009, kan en søke om å få utskrift av Sametingets valgmanntall. Skriftlig søknad om tilgang til manntallet sendes Sametinget.

I henhold til lov om Sametinget og andre samiske rettsforhold (sameloven)§ 2-6 er Sametinget gitt myndighet til å gi samtykke til bruk av valgmanntallet. Vi knytter følgende vilkår til oversendelsen, jf. Forskrift om valg til Sametinget § 12:

 (1) Alle som stiller liste ved valget har uten omkostninger rett til ett eksemplar av samemanntallet. Krav om manntalls­eksemplarer må fremsettes for Sametinget innen den frist Sametinget har satt.

(2) Forslagsstillerne kan få tilgang til flere manntalleksemplarer og også oppgaver over bestemte grupper av velgere, dersom de selv bærer de ekstra omkostningene knyttet til dette.

(3) Manntallsavskrifter og eventuelt annet materiell som bygger på samemanntallet, kan bare brukes til politiske formål og skal ikke overlates utenforstående. Det er ikke adgang til å koble samemann­tallet til andre offentlige registre.

(4) Sametinget skal holde oversikt over utleverte manntallseksemplarer og påser at alle blir levert tilbake til Sametinget innen to år.

Vi understreker at opplysninger om man er same eller av samisk slekt faller inn under sensitive personopplys­ninger, og at utlevert valgmanntallseksemplaret må behandles deretter.