PRM: Visepresident Balto besøker språksentrene i Skånland/ Evenes og Tromsø, og Lavangen kommune

Balto, Marianne

Sametingets visepresident marianne Balto skal møte Várdobáiki språksenter på tirsdag og Moskovuona språksenter / Ullsfjord språksenter på onsdag.Formålet med møtene er å diskutere språksentrenes utfordringer i deres arbeid med samsik språk, og hvordan Sametinget kan bidra til enda bedre vilkår og rammebetingelser.

- Jeg synes det er veldig viktig å besøke språksenterene for å få førstehåndskjennskap til hva som foregår av språkarbied i de mangesamiske lokalsamfunnen, ikke minst gjelder dette i områdene utenfor forvaltningsområdet for samisk språk, sier visepresident Marianne Balto.

 Visepresidenten skal også ha et møte med Lavangen kommune (formannskap og medlemmer i Kommunalt rådgivende organ for samiske saker) angående  situasjon for Lavangen kommune og innlemming i forvaltningsområdet for samisk språk. Videre skal samisk språksenter i Lavangen, handlingsplan for samiks språk og verdiskapningsprogrammet diskuteres.

-  Jeg ser fram til å diskutere med Lavangen kommune de utfordringene og mulighetene vi har for å styrke arbeidet for samisk språk og samfunnsutvikling der, avslutter Visepresident Marianne Balto